Mersin'in Düşman Işgalinden Kurtuluş Günü Etkinlikleri

Toroslar Belediyesi'nin, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği 3 Ocak Kurtuluş Kupası kurumlar arası futbol turnuvası

Toroslar Belediyesi'nin, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği 3 Ocak Kurtuluş Kupası kurumlar arası futbol turnuvası başladı.

Çağdaşkent 3 Ocak Spor Kompleksi'nde, Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi arasında oynanan müsabaka ile başlayan turnuvanın açılışına, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri ve sporseverler katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Mersin'in kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bu yıl yedincisi düzenlenen, 25 resmi kurumun katıldığı, 75 maçın oynanacağı turnuvanın açılışında, ilçede 8,5 yıldır sosyal etkinlikler ve sportif faaliyetlerin bitmediğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Kurumlar arasındaki diyaloğun artması ve Mersin'in kurtuluş coşkusuna halkın katılımını sağlamak amacıyla organize edilen turnuvaya katılan kurumlara başarı dileğinde bulunan Tuna, şunları kaydetti:

"Kurumlar, kamu menfaati adına hizmet vermeye çalışan yapılardır. Bu turnuvayla, sadece genç insanlarımızın değil, veteran grubundaki insanlarımızın da spor yapmalarına ve kurumlar arasındaki dostlukların artmasına vesile oluyoruz. Milli günlerde yaptığımız bu etkinliklerle amacımız, tarih şuurunu genç belleklerin beyinlerine kazımak, atalarımızın ve şehitlerimizin kanıyla yoğrulan bu toprakların, bu cumhuriyetin değerinin bilinmesini sağlamaktır. 3 Ocak Kurtuluş Kupası kurumlar arası futbol turnuvası ile başlayan ve 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'yle taçlanacak olan Mersin'in düşman işgalinden kurtuluş günü etkinliklerini hep birlikte coşkuyla kutlayacağız."

Tuna konuşmasının ardından, turnuvanın başlama vuruşunu yaptı. Müsabakada Akdeniz Belediyesi, rakibi Büyükşehir Belediyesi'ni 2-1 mağlup etti.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Aykut Ünlüpınar

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: