Mersin'in Düşman Işgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,  Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Güzeloğlu, mesajında, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümünü sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın mutluluğunun yaşandığını belirtti. Mersin'in, işgal kuvvetlerine karşı kazandığı zaferin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mersinliler, Mersine sahip çıkınız’ sözünden hareketle, ilimizi kalkındırmak adına daha çok çalışmalıyız. 92 yıl önce atalarımızın vatan savunmasında verdiği mücadeleyi bizler de kutsal vatanımızı korumak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için göstermeliyiz. Bu kapsamda büyük kararlılık içerisinde yürüttüğümüz çalışmalarla Akdeniz’in incisi Mersin’i ülkemizin ve Akdeniz çanağının parlayan yıldızı haline getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca mücadele eden gazilerimizi minnetle, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden ve bu günleri bizlere armağan eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: