Mersin'in Düşman Işgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü

MERSİN (AA) - Mersin'de, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü yöneticileri, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Mersin'de, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü yöneticileri, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, mesajında, vatan toprakları işgal altındayken Mersin halkının milli mücadele ateşini yaktığını belirterek, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kentin kurtuluşunda emeği geçen herkese şükranlarını sunduğunu ifade etti. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutlayarak, "Kurtuluş ve çağdaş bir kuruluşun lideri büyük önder, devrimci Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman gazilerimizi minnetle, vatanı uğruna hayatlarını feda eden ve bu günleri bizlere armağan eden bütün devrim şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde Mersinlilerin üstün fedakarlıklar gösterdiğini vurgulayarak, ulusal kurtuluş mücadelesi verenleri saygıyla andığını kaydetti: Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da kentin düşman işgalinden kurtulmasından bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mersinliler Mersin’e Sahip Çıkınız’ sözünden hareketle, şehrimizi bir dünya kenti yapma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir. Mersin halkının 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, bizleri düşman zulmünden ve işgalinden kurtaran şehitlerimizi büyük bir özlem ve minnetle anıyor, gazilerimize ise sonsuz saygılarımı sunuyorum.” Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da Kurtuluş Günü'nün sadece gün olarak değil bir bayram havasında coşkuyla kutlanmasına gayret ettiklerini ve bu kapsamda köyden kente on binlerce insanın katıldığı "Zafer Yürüyüşü'nü" organize ettiklerini bildirdi. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de yayımladığı mesajında, kurtuluş mücadelesinde, birlik ve kardeşlik anlamında büyük bir sınavın başarıyla verildiğine dikkati çekerek, aynı beraberlik ve kardeşlik ruhununa bugün de ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Mersin Şubesi Başkanı Yusuf Yılmaz da Mersin’in birlik ve beraberliğin daima korunması gerektiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: