Mersin’in İlçe Nüfus Müdürleri Bozyazı’da Eğitime Katıldı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 13 ilçe nüfus müdürünün katıldığı ve iki gün süren hizmet içi eğitim...

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 13 ilçe nüfus müdürünün katıldığı ve iki gün süren hizmet içi eğitim semineri sona erdi.

Bozyazı Öğretmenevi’nde verilen hizmet içi seminere Mersin İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Ferit Çetin başkanlık yaptı. Seminere Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Çamlıyayla, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur nüfus müdürleri katıldı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Çetin, seminerin amacının 2013 yılında yapılacak olan teftişe hazırlanmak olduğunu ve seminerin çok yararlı geçtiğini söyledi. Çetin, “Seminerde ilçe müdürlerimize yeni yayınlanan genelgeler hakkında bilgiler verdik. Uygulanması yönünde açıklamalı anlatımlarda bulunduk. Yapılacak herhangi bir teftişte hazır olunması gereken evrakın neler olacağını anlattık” dedi.

Reklam
Reklam

İlçe nüfus müdürlerine seminerde özellikle vatandaşların adres konusunda hassas davranması yönünde bilgilendirilmesini, bunun ilçe müdürleri tarafından yapılması gerektiğini ve önemini anlattıklarını belirten Çetin, ''20 iş günü içerisinde adres değişikliklerinin nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerektiği, ayrıca yeni çıkan tebligat yasasına göre resmi evrak tebligatlarının nüfus kayıtlarındaki adrese göre yapıldığı, önemli evrakın kendilerine ulaşmamasından vatandaşların kendilerinin sorumlu olacağından, mağdur olmamaları için adres değişikliklerini zamanında nüfus müdürlüğüne bildirmeleri önem arz etmektedir. Adres işlemleri yanı sıra Nüfus Kanunu hükümlerine göre aynı zamanda evlendirme memuru olan köy muhtarlarına ve belediye evlendirme memurlarına, evlendirme işlemleri konusunda da bilgiler verilerek, bu konuda da muhtarların karşılaştıkları sorunların çözümleri üzerinde görüşler aktarıldı'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: