Mersin’in Yükselen Yıldızlarından Muhteşem Konser

Mersin’in ‘Yükselen Yıldızları’ Bengisu Gökçe, Alican Süner ve Cem Oslu, 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali...

Mersin’in ‘Yükselen Yıldızları’ Bengisu Gökçe, Alican Süner ve Cem Oslu, 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında muhteşem bir konser verdi. Latin Katolik Kilisesi’ndeki konserde, genç yıldızlar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kendilerini genç yaşta kanıtlamış, Mersin’de müzik eğitimlerini tamamlayarak yurt dışında yüksek eğitimlerine devam eden Mersinli keman sanatçıları Bengisu Gökçe ile Alican Süner ve piyano sanatçısı Cem Oslu’nun konserine ilgi büyük oldu. Latin Katolik Kilisesi’ndeki konseri Mersin Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Pawel Szymala, Latin Katolik Kilisesi rahibi Roberto Ferrari ile çok sayıda sanatsever izledi.

Reklam
Reklam

Konser öncesinde bir konuşma yapan Selma Yağcı, kilisede konser vermenin özelliğine değinerek, Mersin’de hoşgörünün esas olduğunu belirterek, “Biz bu kentte yaşayanlar, dil, din, ırk farkı gözetmeden yıllardır omuz omuza birbirimizle paylaşarak yaşamayı başardık ve böyle de devam edeceğiz” dedi.

Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Pawel Szymala ise kiliselerinde her yıl bir konser düzenlenmesinden memnun olduklarını ifade etti. Szymala, salonda bulunanları da Hatay Reyhanlı’da bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından başlayan konserde, Gökçe, Süner ve Oslu, yaklaşık 2 saat süren bir konser verdi. Üç genç sanatçı konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: