Mersinli Avukatlar, Meslektaşlarının Gözaltına Alınmasını Protesto Etti

Mersin Barosu'na bağlı avukatlar, dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 'Gezi Parkı' protestosu sırasında 49 avukatın...

Mersin Barosu'na bağlı avukatlar, dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 'Gezi Parkı' protestosu sırasında 49 avukatın gözaltına alınmasını protesto etti.

Öğle saatlerinde Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydular. Burada avukatlar adına açıklamalarda buluna Mersin Barosu Başkanı avukat Alpay Antmen, savunmayı savunacak duruma gelinmiş olunmasının Türkiye açısından vahim bir durum olduğu savundu. Artık sözün bittiği yerde olduklarını belirten Antmen, "Avukat yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder. Avukatlığın amacı hukuki münasebetlerin düzenlenmesini, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını her derecede yargı organları, hakemler, resmi ve özel kişi, kurul ve kurumlar nezdinde sağlamaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Hukuka, insanların haklarına ve bunların temsilcileri avukatlara sahip çıkmanın ve destek olmanın tüm vatandaşların kendi haklarına sahip çıkması olacağını ifade eden Antmen, "Bu bağlamda Çağlayan Adliyesi Binası'nda meslektaşlarımıza reva görülen muamele asla kabul edilebilir bir tutum ve davranış değildir. Meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti açıkça kınıyoruz. Her ne sebeple olursa olsun orada yapılanlar, yapanın yanına kar kalmayacak ve hukuk içinde gerekli her türlü mücadele verilerek sonunda kazanan halkımız ve hukuk olacaktır. Biz avukatlar olarak her türlü saldırıya, haksızlığa, kanunsuzluklara, hukuksuzluklara ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: