Mersinli Cono aşireti üyeleri, Başbakanlığa yürümek istedi

Mersin’den Ankara’ya gelen bir grup Cono aşireti mensubu, Kürt kökenli vatandaşlar tarafından evlerinin yakıldığını iddia...

Mersin’den Ankara’ya gelen bir grup Cono aşireti mensubu, Kürt kökenli vatandaşlar tarafından evlerinin yakıldığını iddia ederek, başbakanlığa yürümek istedi. Güvenpark girişinde polis tarafından durdurulan ve çoğu çocuklardan oluşan grup, buradan güçlükle uzaklaştırıldı.
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi Bekirde yolu üzerinde Cono aşireti mensuplarıyla Kürt kökenli vatandaşlar arasında çocuk meselesi yüzünden kavga çıkmıştı. Çıkan olaylarda yaklaşık 30 kişi yaralanırken, 1 kişi hayatını kaybetmişti. Olayların ardından Kürt kökenli vatandaşlar tarafından evlerinin yakıldığını iddia eden Cono aşireti mensubu bir grup, soluğu Başkent’te aldı. Ankara’nın Akyurt ilçesinde çadırda kaldığı öğrenilen ve çoğunluğu çocuklardan oluşan yaklaşık 50 kişi seslerini duyurmak için öğle saatlerinde Başbakanlık Merkez Bina’ya yürümek istedi. Aşiret üyeleri, Başbakanlık girişinde Çevik Kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Ekipler grubu uzaklaştırmak için yoğun çaba harcarken, grup ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.
Burada oturma eylemi yapmak isteyen aşiret üyeleri, Başbakanlık önünde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Başbakanlık yetkilileri de aşiret üyelerinin yanına gelerek sorunlarını dinledi. Yaşanan gerginliğin ardından Cono aşireti mensupları, Güvenpark’a alındı. Cono aşireti adına konuşan Aliye Olgun, evlerinin doğu kökenli vatandaşlar tarafından yakıldığını ve kendilerinin dışarıda kaldığını iddia etti. Evlerinin satılmasını ve kendilerine bir yer verilmesini isteyen Olgun, “Başbakan dünyaya el uzatıp herkese yardım ediyor. Bize de yardım etsin.” diye konuştu.
Bu sırada aşiret mensubu çocukların topluca ağlaması dikkat çekti. Aşiret mensubu bir kadın ise 1 aylık çocuğu eline alarak, “Bu çocuğum ev yüzü görmedi. Aç, ne olacak bunun sonu” diye tepki gösterdi. Küçük bir çocuk ise 'okumak istiyorum' diyerek, sesini duyurmaya çalıştı.
Çevik Kuvvet ekibinin geniş güvenlik önlemi aldığı olaylarda, Cono aşireti kısa bir süre sonra ikna edildi. Gruptan iki kişi Başbakanlık yetkilileri ile görüşmek için kalırken, aşiretin diğer üyeleri polis kordonunda belediye otobüsüne binerek buradan uzaklaştırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz