Mersinli işadamları Arjantin ve Paraguay yolcusu

Mersinli işadamlarının Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) başlatmış olduğu ‘Yurt dışı Ticaret ve Yatırım...

Mersinli işadamlarının Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) başlatmış olduğu ‘Yurt dışı Ticaret ve Yatırım Heyeti’ programları kapsamında yarın Arjantin ve Paraguay’a gidecekleri bildirildi.

Başkan Mehmet İlhan yaptığı açıklamada, Mersin’in tanıtılarak iş adamlarının ekonomik alanda ilerlemesi misyonunun üstlenen ASİAD’ın yurt dışı ticaret ve yatırım heyeti programlarının devam ettiğini belirtti.

Bu amaçla başlattıkları “Latin Amerika ile Ticaret” projesini başarıyla sürdürüldüğü bilgisini veren İlhan, iş gezisi amacıyla gidecekleri ülkeler hakkında fizibilite çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Latin Amerika ülkeleri ile ticaret projesinin altyapısını aynı dikkatle oluşturduklarını anlatan İlhan, "27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Arjantin-Paraguay Ticaret ve Yatırım Heyeti iş gezisi programını organize ettik. Daha önce bu ülkelerden büyükelçi Ticari Ateşe, Bürokrat ve yatırımcı iş adamlarını Mersin’e getirerek yaptığımız ülke tanıtım toplantısında yapılabilecek ticari faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunmuştuk.” diye konuştu.

Yapılan her yurt dışı iş gezisinin Mersin’e ve Türkiye’ye katma değer sağladığını vurgulayan İlhan, şöyle devam etti: “ASİAD olarak hem Mersin hem de ülke adına almış olduğumuz sorumluluğun gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla iş adamlarımızın ticarette önde olmaları, dolayısıyla ekonomimizin gelişmesine katkı sağlanması adına gücümüzün yettiği yere kadar gereken ne varsa yapacağız. Bunun için sivil toplum örgütlerine de büyük görev düşüyor.”

Öte yandan İlhan önceki hafta düzenledikleri Kuzey Irak Ticaret ve Yatırım Heyeti iş gezisine katılan üyelerinin önemli iş bağlantıları gerçekleştirdiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: