Mersinli Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden Uzman Çavuş Eren Kızılgedik,...

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden Uzman Çavuş Eren Kızılgedik, memleketi Mersin'de yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi morguna getirilen şehidin cenazesi, bu sabah morgdan alınarak son kez merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Ardından törenin yapılacağı Muğdat Camii'ne getirilen şehidin naaşı cami avlusuna getirildiği sırada annesi Fatma, babası Ergün, kardeşleri Erdinç ve Mustafa gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Fatma Kızılgedik “Yiğidim benim” derken, şehidin tabutuna dokunmak isteyen yakınları da feryat etti. Anne Fatma Kızılgedik, baba Ergün Kızılgedik, kardeşleri Erdinç ve Mustafa Kızılgedik ile Eda Kızılgedik, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine kapanarak gözyaşı döktü. Sağlık görevlileri de şehit yakınlarının yanından bir an olsun ayrılmadı. Şehidin anne ve babasına sarılan yakınları gözyaşları döktü. Şehidin ağabeyi Erdinç Kızılgedik, bir ara tabutun başındaki askerden kardeşinin fotoğrafını alarak bir süre kendisi nöbet tuttu.

Reklam
Reklam

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, milletvekilleri Nebi Bozkurt, İsa Gök, Vahap Seçer, Ali Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da katıldığı cenaze töreninde cenaze namazını Mersin Müftüsü Ali Melek kıldırdı. Namazın ardından şehit Eren Kızılgedik'in tabutu, askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Şehidin ailesi de bir süre top arabasının arkasında protokolle birlikte yürürken, ağabeyi Erdinç Kızılgedik kardeşinin tabutuna tutunarak yürüdü. Törene katılan yüzlerce kişi ise hep bir ağızdan 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hepimiz Mehmet'iz', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları atarak teröre lanet yağdırdı. Şehidin cenazesi daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak, Şehitlik'te toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: