Mersinli yatırımcılar, Irak’tan umutlu döndü

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD)’nin organizasyonuyla, Irak Ticaret ve Yatırım Heyeti iş gezisi...

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD)’nin organizasyonuyla, Irak Ticaret ve Yatırım Heyeti iş gezisi programına katılan yatırımcılar Mersin’e döndü.

Yurt içi ve yurt dışında ekonomik faaliyetlerine devam eden Mersin ASİAD, işadamlarının ticaret ve yatırım projelerini destekleyici çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Mersin’de faaliyet gösteren ve yeni yatırım yollarıyla yurt dışına açılmayı hedefleyen işadamları ASİAD’ın düzenlediği Kuzey Irak Ticaret ve Yatırım Heyeti iş gezisine katıldı.

Reklam
Reklam

Programa katılan Mersin ASİAD Genel Sekreteri Gazi Dağlı ve dernek üyesi işadamları, Irak’ta Mersin ile ticaretin geliştirilmesine yönelik incelemeler yaptı. Irak’ta birçok firmaya ziyaret yapan heyet yabancı yatırımcılarla fikir alışverişinde bulundu. İkili iş görüşmeleri yaparak Mersin’den Kuzey Irak’a ticaretin artırılması yönünde tespitlerde bulunan Mersin’li yatırımcılar, Irak’tan umutlu döndü.

ASİAD Genel Sekreteri Gazi Dağlı, programın işadamlarının daha fazla yatırım yapabilmesi, Mersin’in ekonomik alanda kalkınması ve en önemlisi dış ticaretin geliştirilmesine yönelik olarak düzenlendiğini belirtti.

Irak’ın yeni ve gelişime açık bir ekonomik yapıya sahip olduğunu ifade eden Dağlı şunları kaydetti: “Bu yapı içerisinde ileriye dönük birçok sektörde yatırım yapabilme imkânı bulunuyor. Irak’ta özellikle gıda ile yaş sebze ve meyve sektöründe önemli bir potansiyel görülüyor. Biz de ASİAD olarak gelişime açık bu pazardan üyelerimizi faydalandırmak amacıyla bu programı organize ettik. Mersin ile komşu ülkeler arasında ticari ilişkilerin gelişmesi için girişimlere devam edeceğiz.”

Reklam
Reklam

Dağlı, yeni bir yurt dışı gezisinin de önümüzdeki haftalarda Arjantin ve Paraguay’a düzenleneceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: