MERVAK Hayırsever Vatandaşları Bursiyerler Ile Buluşturdu

Amasya’nın Merzifon ilçesinde hayırsever vatandaşlar, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlamaya devam ediyor. Merzifon Sosyal...

Amasya’nın Merzifon ilçesinde hayırsever vatandaşlar, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlamaya devam ediyor.

Merzifon Sosyal Dayanışma Kalkınma ve Tanıtma Vakfı (MERVAK)’ın ‘Üniversite Öğrencilerine Yardım Eli Uzatalım’ çağrısını geri çevirmeyen hayırsever vatandaşlar, 16 yıldır başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversitelilere burs vererek öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerine katkı sağlıyor. MERVAK, burs veren hayırsever vatandaşlar ile bursiyerleri tanışma toplantısında bir araya getirdi. Valiente Otel’de düzenlenen toplantıya Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, MERVAK Genel Başkanı Saadettin Köseler, MERVAK İlçe Başkanı Ali Uzun, hayırseverler ve üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

“EN HAYIRLI İŞİMİZ VAKFI KURMAK OLDU”
MERVAK Genel Başkanı Sadettin Köseler, üniversite öğrencilerine burs sağlama çalışmalarının Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. 16 yıl önce başlattıkları ‘üniversite öğrencilerine yardım eli uzatalım’ çalışmalarının halen devam ettiğini ifade eden Köseler, “44 yıldır Ankara’da yaşıyorum, en hayırlı işimizin de vakfımızı kurmak olduğunu düşünüyorum. Kendi memleketimizde yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hayırsever vatandaşlarımızla birlikte destek çıkmak bizleri son derece mutlu ediyor. Hayal edemediğimiz şeyleri gerçekleştirdik, bu eğitim ordusunun aynı şevkle başarılı çalışmalara imza atacağını düşünüyorum.” dedi.

“BURSİYERLERDE MEZUN OLDUKLARINDA BURS SAĞLAYACAKLAR”
50 öğrenciyle yola çıktıklarını ve burs alan öğrenci sayısının her yıl artığına dikkat çeken MERVAK İlçe Başkanı Ali Uzun, vakıf olarak en büyük hedeflerinin ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencilerine katkı sağlamak ve Merzifon'u tanıtmak olduğunu söyledi.
Türkiye'nin değişik şehirlerinde yaşayan Merzifonluları MERVAK'a destek olmaya davet eden Uzun, şöyle devam etti; “Merzifonlu, başarılı, üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz. İnanıyoruz ki bu gençler de yarın iş sahibi olduklarında kendilerinden sonraki Merzifonlu öğrenci kardeşlerine yine vakfımız aracılığıyla destek olacaklar. Siz değerli öğrencilerimiz umutsuzluklara kapılmayın, hedefleriniz doğrultusunda emin adımlarla yürüyün. Üniversiteler insanın ufkunu açar, hayat görüşü verir. Mezun olduktan sonra iş bulamayacağım’ endişesine kapılmayın. Eğer okumasaydınız, nerede iş bulabilecektiniz? Bunun için çok çalışın ve size öğrencilik hayatınızda destek çıkan hayırseverleri asla unutmayın. Vefa insani bir duygudur.”
MERVAK’ın Türkiye’ye örnek teşkil edecek çalışmalar yaptığını kaydeden Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim de, yükseköğretimin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Avrupa Birliği(AB)’nin eğitim seviyesini yüzde 100’lere çekmek için seferber olduğuna işaret eden Geyim, “Öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Bunun en güzel örneğini de MERVAK ve Merzifonlu hayırseverlerde görüyoruz. Türkiye’de istihdam problemlerinin yaşanmaması için ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilerimize sahip çıkalım.” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise, MERVAK’ın bir marka olduğunu belirterek, Merzifonlu hayırseverlere ihtiyaç sahibi öğrencilere sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz