Meryap, Arsa Sıkıntısına Çözüm İstiyor

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, İmar Yönetmeliği ve arsa sıkıntısının Mersin'de ciddi...

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, İmar Yönetmeliği ve arsa sıkıntısının Mersin'de ciddi sorunlara neden olduğunu belirterek, şehrin tıkandığını, yerel yönetimlerden çözüm beklediklerini söyledi.

MERYAP üyeleri, merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ile bir araya gelerek, müteahhitlerin Yenişehir'de yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm yolları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkan Genç, buluşmada MERYAP üyelerinin İmar Yönetmeliği'nin revize edilmesinin yanı sıra, arsa sıkıntısının çözülmesi, 1/100.000'lik planın yapılmasında Yenişehir'in etkin olması ve Yüksek Yapı Komisyonu'nun işlevinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili taleplerini dinledi.

Reklam
Reklam

Kahvaltılı toplantıda sorunlarını Başkan Genç'e aktaran MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, İmar Yönetmeliği ve arsa sıkıntısının ciddi sorunlara neden olduğunu ifade ederek, İmar Yönetmeliği'nde yer alan balkonlara metrekare sınırlandırması getiren düzenleme ve merkezi ısıtma sistemi ile ilgili yaptırımların müteahhitler açısından büyük sıkıntı oluşturduğunu kaydetti. İmar Yönetmeliği'nde yer almayan bazı konuların da uygulamada olduğunu dile getiren Ekinci, Yenişehir Belediyesi'nin bu konuda müteahhitleri zora sokmaması talebini iletti.

Mersin'in hemen her ilçesinde arsa sıkıntısı yaşandığını hatırlatan Başkan Ekinci, şehrin ve ticari gelişimin önünün tıkandığını vurguladı. Mersin'in hızla gelişen bir kent olmasının, özellikle yapı sektöründe bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğine işaret eden Ekinci, "Mersin'de, özellikle Yenişehir'de kaliteli konutlar üretiliyor. Fakat bizler ciddi anlamda arsa sıkıntısı yaşamaktayız. Yeni yerlerin imara açılması gerektiğini düşünüyoruz. Şehir tıkandı. Yeni yerlerin imara açılarak arsa sıkıntısının çözülmesi için 1/5.000'lik planların ve 1/100.000'lik planların bir an önce hazırlanarak hayata geçirilmesini istiyoruz. Yerel yönetimlerden acil çözüm bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yaşanan arsa sıkıntısının ticari hayatı da olumsuz etkilediğinin altını çizen Ekinci, kentte para akışının sağlanamaması nedeniyle birçok alanda atılım yapılamadığına dikkat çekti. Yerel yönetimlerin rutin belediyecilik hizmetleri kapsamına giren yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarını hızlandırmasını da isteyen Ekinci, yapı müteahhitlerinin işinin artmasının Mersin'de ekonomiyi canlandıracağını savundu.

"HER KONU BÜYÜKŞEHİR'DE TIKANIYOR"

Yenişehir Belediye Başkanı Genç ise Yüksek Yapı Komisyonu, belediye hizmet alanları ve 'Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği' hakkında genelge sonucunda belediye uygulamalarındaki değişiklikler ile ilgili müteahhitlere bilgi verdi. İmar Yönetmeliği, arsa sıkıntısı ve yeni yerlerin imara açılması gibi konuların hayati önem taşıdığını belirten Genç, "Arsa sıkıntısı yaşadığınızı biliyoruz. Ancak sizin de dile getirdiğiniz gibi kentte ve ilçede ilerleyecek yer yok. İmar planlarının bir an önce hazırlanması ve hayata geçirilmesi gerektiğini bizler de defalarca kez dile getirdik. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Ancak her konu Büyükşehir'de tıkanıyor. Biz, sıkıntıların aşılabilmesi adına görüş birliği yapmaya, yeni projeler üretmeye hazırız. Tüm kurum ve kuruluşlarla görüşmeye, proje üretmeye açığız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Genç, ayrıca İmar müdürlerinin de katıldığı bir toplantıda müteahhitlerin talep ve çözüm önerilerinin daha somut masaya yatırılması için MERYAP Yönetimi'ni belediyeye davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: