MERYAP Ve AYAMDER Yeni KDV Oranlarından Memnun

Adana ve Mersinli müteahhitler, lüks konutlara getirilen yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi (KDV) oranını olumlu karşıladı.

Adana ve Mersinli müteahhitler, lüks konutlara getirilen yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi (KDV) oranını olumlu karşıladı.

Mersin Yapı Müteahhitleri (MERYAP) Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'ni (AYEMDER) ziyaret etti.

AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık dernek binasında gerçekleşen ziyarette, yeni KDV yasasıyla ilgili MERYAP'la ortak bir görüşe vardıklarını belirtti.

Yeni çıkan KDV yasayla kentsel dönüşümün hızlanmasını beklediklerin ifade eden Kılçık, "Kentsel dönüşüm ve afet riskli alanlara yapılacak konutların tesliminde, KDV oranı metrekare değeri bin liranın üzerinde olan lüks konutlardan alınacak yüzde 18 KDV'den muaf olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Son yapılan KDV düzenlemesiyle hem vatandaşların hem de müteahhitlerin kentsel dönüşüme olan ilgisinin artacağını dile getiren Kılçık, şunları kaydetti:

"Lüks binaların KDV oranının yüksek olması, müteahhitlerin çürük binaları onarmak yerine lüks konut yapma isteğini artıracaktır. Buna bağlı olarak da vatandaşların neredeyse hiç bedel ödemeden lüks konut sahibi olması söz konusu olacaktır. Müteahhitler de kentsel dönüşüm alanında yapacağı lüks konutları KDV oranı kadar yani yüzde 18 daha ucuza satabileceklerdir."

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci ise, iki kardeş şehir olarak, sıkıntıları paylaşmak ve bu sıkıntılara çözüm üretmek için daha çok bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi.

"Birliktelikten güç doğar" diyen Ekinci, sektör olarak sorunların üzerine daha etkili gitmeleri gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: