Meryemana'daki ayin sona erdi

İZMİR (İHA) - Hıristiyan Katolik cemaatinin ruhani lideri Papa 16. Benedict'in Meryemana Kilisesi'nde yönettiği ayin sona erdi.

Saat 11.20 sıralarında Meryemana Kilisesi'nin bulunduğu bölgeye gelen Papa 16. Benedict, bir müddet Rahipler Evi'nde dinlendikten sonra dualar eşliğinde kiliseye geldi. Papa'nın gelmesiyle ayin başlarken, daha önce Vatikan akrediteli 71 gazetecinin alındığı ayine saat 13.30 sıralarında, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü akreditasyonu olan ve ana giriş kapısı çevresinde beklemek zorunda kalan diğer basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf alabilmesi için bir düzenleme yapıldığı açıklandı. Yetkililer, yeni organizasyonla 5'erli gruplar halinde Türk ve yabancı basın mensuplarının ayini görüntülemesine izin verildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Bu açıklamanın ardından Meryemana Kilisesi'ne en yakın yerde bulunan X-Ray cihazı önünde beklemekte olan basın mensupları arasında izdiham yaşanırken, Türk ve yabancı basın mensupları 5'erli gruplar halinde ayinin yapıldığı kısma alındı. İçeriye giren basın mensuplarına 5'er dakikalık çekim süresi verildi. Ayin saat 14.10'da sona ererken, Papa'nın Bülbül Dağı'ndaki kutsal sudan da içeceği ve rahiplerle birlikte yemek yiyeceği bildirildi. Papa'nın yönettiği ayinde dünyaya barış mesajları verdiği öğrenilirken, katılımcılar 16. Benedict'in ayinine katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bu arada Selçuk Belediyesi, daha önceki Papa ziyaretlerinin fotoğraflarından oluşmuş iki fotoğraflık bir kartpostal ile Meryem Ana heykelciğinden oluşan hediyeleri basın mensuplarına ve kiliseye gelenlere dağıttı. Hıristiyan Katolik cemaatinin ruhani lideri Papa 16. Benedict'in yönettiği ayin için kilisenin süslenmesinde kullanılmak üzere Antalya'dan 300 adet lilyum, 2 bin adet gül ve 5 bin adet papatyanın getirildiği ve üzerinde Vatikan'ın bayrak renkleri olan sarı- beyaz renkli 1 kilometre uzunluğundaki kumaşın da bu süslemede kullanıldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam