Merzifon Belediyesi Elektrik Faturasını Yüzde 38 Azaltacak

Amasya Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğü'nün yeni kuracağı sistemle...

Amasya Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğü'nün yeni kuracağı sistemle su pompalarının elektronik ortamda takip edileceğini ve bu saye de elektrik giderinden yüzde 38 tasarruf edileceğini söyledi.

Sistem hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Aydınlı, "Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nde görevli personelimiz uzun süredir bu proje üzerinde çalışıyor. Bilindiği üzere belediyemizin en büyük giderlerinden bir tanesi de elektrik. Yıllık elektriğe verdiğimiz rakam 2 milyon liranın üzerinde. Bu rakamı düşürmek için uzun süredir çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi bununla alakalı belli bir noktaya geldik ve bir yatırım yapmaya başlayacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Belediyenin elektrik faturasının büyük bir kısmının da şehre su veren su pompalarından kaynaklandığını aktaran Başkan Aydınlı, "Mevcut pompalarımızı yeni ve modern pompalarla değiştirip hem elektrik hem su hem de zaman kaybını önüne geçmiş olacağız. Mevcut pompalarımız arıza yaptığında müdahale etmemiz pompaların arızasını gidermemiz uzun zaman alıyordu. Şimdiki yapacağımız sistemle kuyularımızda bulunan su miktarını, mevcut suyun kaç yıl şehrimize yeteceğini ve bir arıza olması veya bir şase olması durumunda sistem kendini 5 saniye içerinde kilitliyor ve pompalara gelebilecek bir arızayı kendi kendine önlüyor." şeklinde konuştu.

Başkan Aydınlı sistemi şöyle anlattı: "Bu sistem Karadeniz Bölgesi'nde ilk, İç Anadolu Bölgesi'nde de birkaç ilde bu sistem kullanılıyor. Merzifon Belediyesi olarak elektriğe bir su pompamızda aylık 14 ile 15 milyar ödeme yapıyorduk. Bu sistemle bilgisayardan günlük olarak ne kadar elektrik harcadığımız ve ne kadar elektrik faturası geleceğiniz görüyoruz. Yaklaşık olarak aylık elektrik ödememiz 8,5 ile 9 milyar arasında gelecek. Bu da aylık 5 bin lira, yıllık ise 60 milyar lira. 11 çalışanla birlikte su pompamızdan 1 trilyon gibi bir rakam tasarruf etmiş olacağız. Bu sistemin belediyemize yaklaşık 600 milyara mal olacak. Bir yıl gibi kısa bir sürede kendisini amorti edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: