Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun Görevine Başladı

Antalya'nın Serik İlçe Müftülüğü'nden Merzifon Müftülüğü'ne atanan Mustafa Altun görevine başladı.

Antalya'nın Serik İlçe Müftülüğü'nden Merzifon Müftülüğü'ne atanan Mustafa Altun görevine başladı.

Altun, Müftülük binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Merzifon'a hizmet edeceği için kendini şanslı hissettiğini söyledi.

"Merzifonlulara hizmet etmenin bir şans olduğunu kabul etmekle birlikte zorluğunun da olduğunu biliyoruz" diyen Altun, şunları dile getirdi:

"Çünkü nimet külfet dengesi vardır. Kenar bir yerde olursanız sadece kendi kendinize yaşarsınız. Ama böyle ülke standartlarını aşan, tarihin derinliklerini taşıyan bir memlekete hizmet etmenin bu kadar avantajıyla birlikte bu kadar da sorumlulukları vardır. Nimet külfet dengesidir bu. Her nimetin karşılığında bir külfet söz konusudur."

Reklam
Reklam

Merzifon'un Anadolu'nun özelliklerini taşıyan şirin bir ilçe olduğunu ifade eden Altun, "Anadolu iftiharımızdır, gücümüzdür, tarihimizdir ve geçmişimizdir. Sıkıntıya düştüğümüz zaman hemen geçmişimize el atarız tarihimize bakarız. Oradan örnekler alırız. Anadolu insanı gönüllerindeki sevgiyle, muhabbetle, köylüsüyle, şehirlisiyle bütün insana kucak açan birlikte yaşayabilen, sevgiyle yaşayabilen kişilerdir. Merzifon da bunun çok güzel örneklerinden birisidir" dedi.

Muhabir: Cihan Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: