Merzifon Özel İdare, Karla Mücadeleye Hazır

Amasya’nın Merzifon Kaymakamlığı Özel İdare Müdür Vekili Mustafa Gül, karla mücadele için gerekli tedbirlerin alındığını...

Amasya’nın Merzifon Kaymakamlığı Özel İdare Müdür Vekili Mustafa Gül, karla mücadele için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Gül, olası ağır kış şartlarına karşı çalışmaların titizlik içerisinde yürütüleceğini söyledi.

İlçe genelinde karla mücadele planı hazırladıklarını ve kritik güzergâhların belirlendiğini ifade eden Gül, “Merzifon ilçesine bağlı toplam 69 köyümüz bulunmaktadır. Bölgemizdeki 4 ayrı noktada karla mücadele ekibi oluşturduk. Olası aşırı kar yağışına karşı, makinelerin hazırlıklarını tamamladık. Buna göre 2 greyder, bir küçük kepçe, bir büyük kepçe ve bir hizmet aracı olmak üzere 6 araç ile kar mücadelesine hazırız.” dedi.

Reklam
Reklam

Ekiplerin 7 gün 24 saat karla mücadeleye hazır olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti: “Bizlerin amacı vatandaşımızın zorluk çekmemesi için olası ağır kış şartlarında başarılı olmaktır. Ekiplerimiz, mesai mefhumu gözetmeksizin kapalı yolların açılması yönünde fedakârca çalışacaktır. Geçtiğimiz günlerde Taşan Dağı'ndaki karlar rüzgar esince Yukarıbük, Aşağıbük ve Ortabük köy yollarını kapattı.
Ekiplerimizin hummalı çalışması sonucu kapanan köy yolları anında açıldı. Karla mücadele master planı çerçevesinde Derealan, Yukarıbük, Aşağıbük, Ortabük, Osmanoğlu, Bayat, Yaylacık, Yeşiltepe, Selimiye ve Alıcık köyü civarındaki köylere öncelik tanınacaktır. Ayrıca taşımalı eğitim yapılan köy yolları da birinci planda tutulacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: