Merzifon'a Türkiye Genelinden Öğrenciler Gelecek

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Amasya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) yeni eğitim yılında açılacak...

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Amasya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) yeni eğitim yılında açılacak yeni bölümle hem öğrenci sayısını artıracak hem de akademik kadrosunu güçlendirecek.

Merzifon MYO'da halen devam eden 9 programına ilave olarak 3 yeni bölüm daha eklenmesine karar verildi. Bu sayede okulu bitiren öğrencilerin aranır nitelikte olması için 'Basın ve Yayıncılık', 'Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi' ve 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği' programları açılacak.

Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Asım Çoban, açılacak yeni programlara Türkiye genelinden bütün öğrencilerin başvurabileceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Yeni açılacak olan 3 programın da Türkiye’de yaygın olmadığına dikkat çeken Çoban, “Yeni açılacak bölümlerle Merzifon MYO'da aktif program sayısı 12’ye çıkmış olacak. Basın ve Yayıncılık, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi ve İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği programları Türkiye’de henüz yaygın olmayan programlar arasında yer alıyor. Söz konusu programlar çok az sayıdaki meslek yüksek okullarında var. Özellikle 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği' programının önem arz ettiğini düşünüyorum. Çünkü 1 Haziran’dan itibaren 50’nin üzerinde işçi çalıştıran işyerlerinde ‘iş güvenliği uzmanı’ istihdamı mecbur olacak. Bu nedenle bu programdan mezun olacak öğrencilerimiz istihdam sıkıntısı yaşamayacak.” dedi.

"MERZİFON MYO’YA TÜRKİYE ÇAPINDAN ÖĞRENCİLER GELECEK"

Merzifon MYO’da sadece yerli öğrencilerin eğitim görmeyeceğini ifade eden Çoban, şunları kaydetti: “Yeni açacağımız programlar meslek liselerinde alt yapısı olmayan, sınavla gelinebilecek programlar. Açacağımız yeni programlarda öğrenciler yerli olmayacak, Türkiye’den çapından gelecekler ve puanla yerleşebilecekler. Yeni bölümlerin Merzifon’a ekonomik olarak canlılık kazandıracağı gibi sosyal ve kültürel anlamda büyük katkılar sağlayacağı düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

“MYO İKİYE AYRILACAK”

Merzifon MYO’un ilerleyen süreçte Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Yüksekokulu olmak üzere ikiye ayrılabileceğine işaret eden Çoban, “Okulumuzda program sayısını 15’e çıkartıp, öğrenci sayısını da katlamayı düşünüyoruz. Tüm bunların yanı sıra Amasya Meslek Yüksekokulu'nda olduğu gibi ikiye ayrılma hedefimiz de var. Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Yüksekokulu olmak üzere ikiye ayrılmayı planlıyoruz. Bütün bu düşüncelerimiz hayata geçtiğinde Merzifon sadece ‘sanayi şehri’ diye anılmayacak, 'eğitim şehri' diye de hafızalara kazınacak. Bizim sadece yer sıkıntımız vardı, inşallah o da çok yakın süre içerisinde çözüme kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: