Merzifon'da Kanser Hastaları Yararına Kermes

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Yardımeli Derneği üyeleri, kanser hastalarına maddi destek olmak için bir...

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Yardımeli Derneği üyeleri, kanser hastalarına maddi destek olmak için bir kermes düzenledi.

Kanser hastalarına maddi katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kermeste, dernek üyeleri kendi elleriyle yaptıkları gıda ürünlerini satışa sundu. Pasta çeşitlerinden çöreğe, keşkekten yaprak sarmaya kadar çeşitli gıda ürünlerinden elde edilen gelir, kanser hastaları için kullanılacak.

Hastanede yatan ve günlük kemoterapi tedavisi gören kanserli hastalar için kermes düzenlediklerini belirten Merzifon Yardımeli Derneği Başkanı Neslihan Saraç, “Derneğimiz 5 yıldır faaliyette olup, her yıl okullardaki ihtiyaç sahibi 30 öğrenciyi giydiriyor, aynı zamanda Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım paketi dağıtıyoruz. Bu defa da kanser hastalarımız için kermes düzenlemek istedik. Kermesten elde ettiğimiz gelirle sosyal güvencesi olmayan kanser hastalarının, tedavi ve yol masraflarını karşılayıp, çocuklarının da ihtiyaçlarına cevap vereceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Çağın önemli hastalığı olan kansere karşı farkındalık oluşturmak için benzer organizasyonların devam edeceğini ifade eden Saraç, “Hem kanser hastalarının yalnız olmadığını yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Hem de maddi destek sağlamak istedik. Kermesle bunu başardığımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Büyük ilgi gören Yardımeli Derneği üyelerinin kermesine katılan Merzifon protokolü ve halkı da alışveriş yaparak, kanser hastalarına destek oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: