Merzifon'da Kurbanlıklara Ultrasonlu Kontrol

Merzifon Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi uygulamaya koyduğu yeni hizmetle kurbanlıkları ultrasonla kontrolden geçiriyor.

Merzifon Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi uygulamaya koyduğu yeni hizmetle kurbanlıkları ultrasonla kontrolden geçiriyor.

İlçede kurulan hayvan pazarını gezerek yerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı İskender Doğru, vatandaşların pazardan hayvan alırken endişeye kapılmamaları, kurban şartlarını taşıyan sağlıklı bir hayvan alabilmeleri için yeni bir sistem kurduklarını belirtti.

Ultrason kontrolünün hayvan pazarının açık olduğu süre içerisinde hizmet vereceğini hatırlatan Doğru, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Vatandaşlarımızın kurbanlık alışverişlerini yapabilmelerine imkan sağlayan hayvan pazarı Kurban Bayramı öncesinde oldukça yoğun. Vatandaşlarımızın kurban ibadetini rahatça yerine getirebilmeleri için kurban şartlarını taşıyan sağlıklı hayvanları satın alabilecekleri bir sistemi hayvan pazarında hizmete açtık. Kurbanlık alacak müşteri, veteriner hekimimizin başında bulunduğu ultrasonlu sistemden hayvanını geçirecek ve muayene ettirebilecek. Böylece aklında herhangi bir şüphe kalmaksızın alışveriş gerçekleşecek. Şu anda bu hizmet başladı. Uygulamadan vatandaşlarımız oldukça memnun. Vatandaşlarımızın faydalanacağı hizmetlerimizi sürdüreceğiz."

Muhabir: Tuba Ceylan / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz