Merzifon'da Sualtı Arama Kurtarma Çalıştayı Düzenlenecek

 Merzifon'da 14-15 Mayıs tarihlerinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Sualtı Arama Kurtarma Çalıştayı düzenlenecek.

Merzifon'da 14-15 Mayıs tarihlerinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Sualtı Arama Kurtarma Çalıştayı düzenlenecek. Merzifon Akif Gülle Kültür Merkezi'nde düzenlenmesi planlanan çalıştaya AFAD, TÜV Türk, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu, Merzifon Belediyesi, Merzifon Sanayi ve Ticaret Odası yetkililerinin katılması bekleniyor. Türkiye Su Altı Sporları Arama Kurtarma Kurul Başkanı Mesut Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerine katkıda bulunabilmek için böyle bir çalıştay düzenlediklerini söyledi. Askeri ve sivil dalgıçların katılımıyla, yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde 11 kurumun gerçekleştireceği ortak eğitim ve tatbikat çalışmasında 16 Mayıs Cuma günü Yüzüncü Yıl Göleti'nde bir tatbikat gerçekleştireceklerini söyleyen Güney, "Sivil arama ve kurtarma ekiplerinin gitmiş olduğu görevlerde oluşan artı ve eksi noktaları bir kitapta toplayıp gidilen görevlerle ilgili kazanımları tüm halkımızın bilgisine sunacak şekilde bir arşiv oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: