Merzifonlu terziden örnek davranış

Merzifon’da terzilik yapan bir vatandaş, topladığı eski giysileri tamir ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor. 22...

Merzifon’da terzilik yapan bir vatandaş, topladığı eski giysileri tamir ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor. 22 yaşında başladığı terzilik mesleğini 40 yıldır sürdüren 63 yaşındaki Abdullah Taşdemir, tanıdığı arkadaşlarının evlerinde kullanmadığı veya fazla olan giysileri toplayarak, tamir edilmesi gereken yerleri varsa onları tamir ederekten ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyor.
Önceki yıllarda, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde mesleğini devam ettirirken, 600 öğrenciye ayakkabı ve okul önlüğü yardımında bulunan Taşdemir, kendisine yardım başvurusunda bulunan ihtiyaç sahibi insanlara, elinden geldiği kadar yardımda bulunmaya çalışıyor.
Çocukluk yıllarında çok sıkıntılı bir hayat geçirdiğini, giysi bulmakta çoğu zaman ailesinin zorlandığını belirten Taşdemir, terziliğe başlayıp işi öğrendikten sonra kendi iş yerini açmasıyla böyle bir uygulamayı kendisine vazife ediğini ve hiçbir karşılık beklemeksizin Allah rızası için yardımda bulunduğunu belirtti. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yarınlara güvenle bakabilmesi, kendinin güvenli olduğu hissini uyandırabilmesi ve yardım yapmayı düşünen duyarlı insanların da güvenle yardımlarını aktarabilecekleri bir zemini oluşturmak istediğini ifade eden Abdullah Taşdemir, kendisinin emekli ve 3 çocuğu olduğunu ve çocuklarının hepsinin iş güç sahibi oldukları belirtti. Taşdemir, aldığı emekli maaşının eşiyle kendilerine yettiğini belirterek, sadece terzilik yapmadığını, maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine aracılık ettiğini anlattı.
Taşdemir, kendisine ulaşan giysilerin önce tamir işlerini yaptığını, ütüledikten sonra ihtiyaç sabine ulaştırdığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz