Mesaide Halka Mesai Dışında Meslektaşlarına Çalıştı

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, meslek hayatındaki izlenimleri ve gözlemlediği eksiklikleri meslektaşları için...

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, meslek hayatındaki izlenimleri ve gözlemlediği eksiklikleri meslektaşları için kitaplaştırdı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memuru Hakkı Su (36), 17 yıllık meslek hayatında öğrendiği bilgileri mesai saatleri dışında kaleme alarak meslektaşları için kılavuz olabileceğini düşündüğü “Delillerin Şifresi” adlı kitapta topladı. 1999 yılından bu yana Olay Yeri İnceleme konusunda eğitici olarak görev yapan Hakkı Su’nun, mesai saatleri dışında yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonunda ortaya çıkardığı “Delillerin Şifresi” adlı kitap piyasaya çıktı. Su’nun kitabı özellikle buluntu ceset ve patlama olaylarında tüm adli kolluk görevlilerinin olay yerindeki davranış biçimleri inceliyor.

Reklam
Reklam

Gözlemlediği eksiklikleri girmek için mesai saatlerindeki zamanında izlenimlerini kaleme aldığını açıklayan 17 yıllık polis memuru Hakkı Su, özellikle olay yerine giden ilk ekibin davranış biçiminden bazı delillerin kaybolduğuna işaret etti. Kitabının bu noktada önemli bir eksikliği gidereceğini savunan Su, kitabıyla adli kolluk kuvvetlerine hitap etmeyi amaçladığını söyledi. 150 sayfalık kitapta buluntu ceset ve patlama olaylarındaki davranış biçimlerini ele alan Su, “Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde tamamen profesyonel anlamda olayın çözümlenmesi amaçlı olarak ter döken tüm adli kolluk görevlilerine yol gösterici bir kitap hazırladım” diye konuştu.

Delillerin, gerçek suçluya ulaşmakta ve olayın çözümündeki önemine değinen Su, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bulgudan delile, delilden sanığa, sanıktan yargı süresince masumların sevinç gözyaşlarına ulaşmak için olay yerindeki ilk incelemeler çok önemli. Bu kitabın hazırlanışında desteğini esirgemeyen başta aileme, hocalarıma ve İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Turan Temel’e teşekkür ederim”

Reklam
Reklam

Delillerin Şifresi” adlı kitabını uzun mesleki tecrübe ve 4 aylık bir emeğin sonucu olarak meslektaşlarına kazandırdığına değinen Hakkı Su, ilk olarak bin adet kitap basılan kitabının 1 ay sonra ikinci baskının yapılacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: