Mesaj Adana'dan, yankısı Babacan'dan

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin, yaptığı toplantıda dile getirilen, eksiklikleri gideriliyor

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin, Adana'da Prof. Dr.Şükrü Kızılot'un katılımıyla yaptığı toplantıda dile getirilen, eksiklikleri ve düzeltilmesi gereken kısımları bulunan yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) yürürlük tarihinin ertelenebileceği değerlendirmesine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan eş anlamlı açıklama gelmesi, iş dünyasını mutlu etti.

İş dünyası ve ekonomi çevreleri, Babacan'ın, "Ticari hayatı etkileyecek maddeler nedeniyle yeni TTK'nın bu haliyle 1 Temmuz'da yürürlüğe giremeyeceği" sözünün, Çukurova GİAD'ın "Bilgi Güçtür" toplantısı sonrası gündeme gelmesinin "ekonomik yaşam için yapılmış programın öneminin göstergesidir" değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, 20 yıllık bir dernek olarak gündemi hep yakından takip ettiklerini, bu kapsamda 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe gireceği açıklanan yeni TTK ile ilgili işadamlarını, iş dünyasını bilgilendirmek amacıyla Prof. Dr. Şükrü Kızılot'u 18 Mayıs'ta Adana'da konuk ettiklerini kaydetti. Bu toplantıda, Prof. Dr. Kızılot'un, mevcut TTK'nın geri kaldığını, yeni bir kanunun şart olduğunu, ancak, yeni kanunun mevcut haliyle sıkıntılı yönlerini bulunduğunu söylerken, kanunun ertelenebileceği mesajı verdiğini de hatırlatan Çukurova GİAD Başkanı Sakarya, şöyle dedi:

"Bizim dernek olarak geleneksel hale getirdiğimiz toplantılarımızdan biri olan Bilgi Güçtür toplantısında, Prof. Dr. Şükrü Kızılot'u misafir etmiştik. Prof. Dr. Şükrü Kızılot alanında uzman bir isim. Görüşlerinin, tespitlerinin ilgili kurumlar tarafından dikkate alınıp, bu tespitleri doğrultusunda bir takım değişiklikler, düzenlemeler yapılan bir insan olduğunu, fikirlerine önem verildiğini söylemiştik. Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Türk ticaret hayatını kökten değiştirecek yeni TTK'yı anlatırken, bunun sakıncalı maddelerini de kamuoyuyla paylaşmıştı. Toplantımızda, kanunun mevcut haliyle bazı maddelerinin değişmeden yürürlüğe giremeyeceğini ve tarihinin ertelenebileceği mesajını vermişti. Bu sıkıntıların dile getirilmesinin ardından, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da, yeni TTK'nın 40-50 madde değiştirilmeden yürürlüğe giremeyeceğini söylemesi, Adana'dan verilen mesajın da bir anlamda yansıması oldu. Dernek olarak yine gündemdeki çok önemli bir konuyla toplantımızı yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanıyorum, Prof. Dr. Kızılot'un dile getirdiği bu sıkıntılı maddeler değiştirildikten sonra yeni TTK yürürlüğe girecek, iş dünyası da yeni bir kanunla, yepyeni ufuklara yelken açıp, ekonomimizi dev dalgalarda bile sorunsuz yüzdürecektir."

Reklam
Reklam

BABACAN DE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Bankalar Birliği'nin genel kurulunda yaptığı konuşmada, "Yeni TTK'da ticari hayatı olumsuz etkileyebilecek, değiştirilmesi gereken 40-50 madde bulunuyor. 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesini istiyoruz ama kanunun mevcut haliyle yürürlüğe girmesinin önemli sakıncaları var diye düşünüyoruz. Değişiklikler yetiştirilemezse o zaman tarihin koşulsuz ötelenmesi gerekecek" demişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: