Mescid-İ Aksa'nın Eski İmamı Ve Bakanlık Müsteşarı Konya'da Rahatsızlandı

Mescid-i Aksa'nın eski imamı ve Filistin Vakıf ve Dini İşler Bakanlığı Müsteşarı Muhammet Cemal, Konya'da...

Mescid-i Aksa'nın eski imamı ve Filistin Vakıf ve Dini İşler Bakanlığı Müsteşarı Muhammet Cemal, Konya'da rahatsızlanarak hastanede tedavi altına alındı. Tedavisi hastanede devam eden Cemal, hastanedeki yatağından tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'ya çağırdı.

Filistin'den Konya'ya 2 gün önce gelen Mescid-i Aksa'nın eski imamı ve Filistin Vakıf ve Dini İşler Bakanlığı Müsteşarı Muhammet Cemal, gezilerini sürdürürken rahatsızlandı. Konya Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cemal'ın bağırsaklarında iltihaplanma olduğu tespit edildi. Hastanede gözetim altında tutulan Cemal'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve birkaç gün daha tedavisine devam edileceği öğrenildi. Kendisini iyi hissettiğini belirten Mescid-i Aksa'nın eski imamı ve Filistin Vakıf ve Dini İşler Bakanlığı Müsteşarı Muhammet Cemal, Mescid-i Aksa ile ilgili Türkiye'deki ve Dünya'daki Müslümanlara seslendi. Cemal, "Şuanda önemli olarak gördüğümüz Mescid-i Aksa'nın kurtarılmasıdır. Onun dışında ziyaretler düzenlenmesi istiyoruz. Türkiye'deki Müslümanlar da Mescid-i Aksa'ya gelerek namaz kılmalıdır. Peygamber Efendimiz bir hadisinde ancak 3 mescit için yolculuk ediniz. Mescid-i Nebevi, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa'dır demiştir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konya'ya Hz. Mevlana'yı ziyarete geldiğini ve ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Cemal, tedavisi tamamlanınca ülkesine döneceğini söyledi.

Konya Farabi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Hayati Arık, "Hocamız hastanemize geldiğinden itibaren en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmaya başladık. Hocamız, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle geldi. Kalın bağırsaklarında iltihaplanma tespit ettik. Birkaç gün daha hastanemizde tedavisi sürecek. Normal beslenmeyi kestik, damardan antibiyotikle beslenmeye devam ediyoruz. Sağlık durumu şuanda iyi" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: