Mescit Yapılacak Bölümün Kolonunda “allah” Lafzı Çıktı

Adıyaman’da talebe yurduna ait ek bina inşaatının mescit yapılacak olan bölümündeki bir kolonda Arapça ‘Allah’...

Adıyaman’da talebe yurduna ait ek bina inşaatının mescit yapılacak olan bölümündeki bir kolonda Arapça ‘Allah’ lafzı ortaya çıktı.

Seyrantepe Erkek Öğrenci Yurdu ek bina inşaatında bir kolonda beliren ‘Allah’ yazısı, görenleri şaşırttı. Alınan bilgiye göre Arapça lafız, inşaat işçileri tarafından dökülen inşaat kalıbı söküldükten sonra ortaya çıktı.

Arapça ‘Allah’ yazısını gören Seyrantepe Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Bekir Öksüz, ek binanın mescit olarak kullanılacak yerin mihrap bölümünde Allah ismi şerifinin çıkmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, inşaat çalışmaları bitse dahi yazının olduğu bölümü orijinal haliyle bırakacaklarını vurguladı. Öksüz, “İnşaatının kalıbının söküldüğü zaman durumu fark etmedik ama daha sonra burada çalışan arkadaşlarımız çay içerken yazıyı görüyorlar. Bize haber verdiler. Bu güne kadar kendi elimizle suladığımız inşaattaki yazıyı görememişiz. Kendiliğinden herhangi bir yazı, herhangi bir müdahale olmaksızın orijinal şekliyle duruyor. Burası bodrum artı üç kattır. Bu kat mescit olarak tasarlandı. Bu yazının olduğu kısım mescidin mihrap kısmını oluşturuyor. İmamın burada durup namaz kıldıracağı kısımdır. Buradaki yazının herhangi bir orijinalliğini bozmadan, sıvatmadan, boyatmadan olduğu gibi bırakarak öylece kalmasını sağlayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

İşçiler ise, yazıyı ilk gördüklerinde gözlerinin yaşardığını ve çok duygulandıklarını söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: