MESİAD Üyeleri, Kongo'da Et Dağıtacak

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) üyeleri, Kurban Bayramı'nda dünyanın...

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) üyeleri, Kurban Bayramı'nda dünyanın ikinci en fakir ülkesi Kongo'da kurban eti dağıtacak.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Erkek, Yönetim Kurulu üyeleri ve Özel Ümit Eğitim Kurumları Müdürü Davut Sağır’dan oluşan ekip, yaklaşık iki aydır, Merzifon halkının 'Benim de kurbanım Afrika’da kesilsin' sloganıyla verdikleri kurbanları Merzifon’u temsilen Kongo’da kestirip dağıtacak.

Kişi başına düşen milli gelir 391 dolar olan ve nüfusunun yüzde 10’u AİDS hastalığıyla mücadele eden fakir Afrika ülkesi Kongo’ya gidecek Merzifon heyeti adına konuşan Özel Ümit Eğitim Kurumları Müdürü Davut Sağır, “Kurban, kulun Rabbine yaklaştığı bir ibadettir. Bu bayramda da ‘bayramımızı kurban edelim’ düşüncesiyle ve yaşam felsefesi haline getirmeye çalıştığımız, ‘yaşatmak için yaşamak’ düsturunca, ömründe hiç et yemeyen bu Kara Kıta'nın insanlarına bir nebze olsun bayram yaşatalım düşüncesiyle, böyle bir karar aldık. Umarım hayırlara vesile olur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Bayramlar paylaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel vesilesidir.” diyen Sağır, “Ülkemizde en fakir insan bile, oradaki zenginlerden daha iyi durumdadır. Ömürlerinde et nedir bilmeyen, yetimhanelerin dolup taştığı, kimsesiz çocukların olduğu bu ülkede kurban geçirmek bizim için ayrı bir duygu olacaktır. Kurbanlarını bize veren herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.” ifadelerini kullandı.

İşadamlarıyla bu tür faaliyetleri düzenlediklerinden mutlu olduklarını söyleyen MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Erkek ise "Ömürleri boyunca ilk defa et yemelerine vesile olacağımız Kongo halkının bayramda bir nebze olsun yüzlerinin gülmesine tanık olacağız.” ifadelerini kullandı.

İşadamlarının 24 Ekim Çarşamba günü Kongo'ya hareket edeceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz