Mesire Alanında Iftar Kalabalığı

Yasin KIRAS/ SİVAS, Sivas'ta birçok aile, serin yaz akşamlarında iftar için kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe mesire alanını tercih ediyor.

Yasin KIRAS/ SİVAS, Sivas'ta birçok aile, serin yaz akşamlarında iftar için kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe mesire alanını tercih ediyor. İftar vaktinden saatler önce aileleri ve davet ettikleri konuklarıyla birlikte mesire alanına gelenler iftara kadar burada vakit geçiriyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren mesire alanında yer kapabilmek için Sivaslılar birbiriyle yarışıyor. Kameriyelerde yer bulamayanlar ise ağaç altları ve çimlerin üzerini tercih ediyor. Yoğunluk nedeni ile yer bulamayanların bazısı ise dönmek zorunda kalıyor. İftar saatine kadar vakit geçirenler, ezan saatinin yaklaşmasıyla yemek hazırlıklarını yapıyor. Özellikle de mangal tercih ediliyor. Açık havada iftar yapmanın ayrı bir keyif olduğunu belirtenler, mesire alanının doğasının da buraya olan ilgiyi artırdığını dile getiriyor. Bazı kişilerin ise sahurlarını da burada yaparak, daha sonra evlerine döndükleri görülüyor. Özellikle hafta sonlarında mesire alanı yoğun taleple karşılaşıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: