MESKİ Genel Müdürü Ülgen:

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen MESKİ'nin 2012 mali yılı gelir bütçesini yüzde 97 civarında gerçekleştirdiklerini bildirdi.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen MESKİ'nin 2012 mali yılı gelir bütçesini yüzde 97 civarında gerçekleştirdiklerini bildirdi.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Mike Davey, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkilileri ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret etti.

Davey, burada yaptığı konuşmada Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi projesinin finansman ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla MESKİ Genel Müdürlüğü ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında 20 Milyon Avro tutarında bir kredi anlaşması imzaladıklarını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, yeni çıkan "Büyükşehir Belediye Kanuna" göre sınırlarının 21 kat büyüdüğünü ifade etti. Her ilçede atık su arıtma tesisinin hayata geçirmesi gerektiğini belirten Özcan, şöyle devam etti:

"Alt yapı çalışmaları öncelikli projelerimiz olacak. Bir yıl sonra yapılacak seçimlerin ardından kredi arayışına girişeceğiz. Kredi konusunda işbirliği içerisinde çalışmayı arzu ederiz. Batı da yapılacak atık su arıtma tesisi için 20 milyon Avro tutarında bir kredi anlaşması yapmış bulunmaktayız. Batı arıtmanın arsa sorunu çözüldü. Müşavir firmalar çalışmalarına hızlı bir şekilde devam etmekte. İhale işlemleri bitirildikten sonra krediyi kullanmaya başlayacağız. Mezitli'de yaşayan vatandaşlarımız dört gözle bu projenin bitmesini bekliyor. Bu projenin hayata geçirilmesiyle temiz bir denize kavuşmuş olacağız. Büyük projelerimizi, dış kaynaklı kullanacağımız kredilerle hayata geçirmek istiyoruz."

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen de, iz bırakacak alt yapı çalışmaları yaptıklarını belirterek şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"MESKİ'nin 2012 mali yılı gelir bütçesini yüzde 97 civarında gerçekleştirme başarısını gösterdik. İçme suyu sorununu çözdük. Dünya Bankası Kredisi ile başlattığımız çalışmalara da tüm hızıyla devam ederek bu çalışmalarımızda da sona geldik. Yine adres güncelleme çalışmalarımızı tamamladık. Ayrıca Bilgi İşlem ağımızı güçlendirerek MESKİ'yi entegre bir sistemine kavuşturduk. Yaptığımız tüm yatırımlarımızda MESKİ'nin hizmet sınırlarının genişleyeceğini göz ardı etmedik, ihtiyaçlarımızı bu kapsamda belirledik. Ayrıca iş makinelerimizin tamamına yakınını yeniledik. MESKİ'nin Mersinde en iyi çalışan bir kurum haline getirdik"

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: