Meski’den “bu Kan Seni Unutur Mu” Kampanyası

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Kızılay ile birlikte “Bu Kan...

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Kızılay ile birlikte “Bu Kan Seni Unutur Mu” adıyla kan bağışı kampanyası düzenlediklerini bildirdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Müdür Kamil Ülgen, Kızılay ile el ele vererek, ‘Kollarında Hayat Var’ sloganının yazılı olduğu ve bir kolunda Kızılay, diğer kolunda MESKİ logosu bulunan tişörtlerle “Bu Kan Seni Unutur Mu” adlı kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Kızılay Mersin Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü’nün Mersin’in tüm ilçelerini gezerek kan toplamasına destek olmak amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını ifade eden Ülgen, “Başlattığımız bu projeyle 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Silifke ilçesinde düzenlenen organizasyonda gün içinde 460 ünite kan toplanması bizleri çok mutlu etti. Kan veren herkese MESKİ-Kızılay işbirliği ile yapılan ‘Kollarında Hayat Var’ tişörtleri dağıtıldı. Forum Mersin alışveriş merkezinde de TIR ekibi aynı tişörtleri kan bağışçılarına dağıttı. Mersin halkı kan bağışı konusunda çok duyarlı. Kızılay ile yapılan bu anlamlı projeye destek vermekten gurur duyduk” dedi.

Reklam
Reklam

Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren de kan bağışlamanın çok kutsal bir davranış olduğunu belirterek, “Kan, dışarıdan alınamayan, parayla temin edilemeyen bir hayat kaynağı. Ancak insandan insana aktarılan, organ nakli mahiyetinde olan bir şey. Kan bağışlamak çok kutsal bir davranış. Dünya Su Günü’nde Silifke’de festival havasında düzenlediğimiz etkinlikte gün içinde dağıttığımız MESKİ tişörtleri çok etkili oldu. Bu etkinliklerimizde desteklerini esirgemeyen MESKİ Genel Müdürü Ülgen’e teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimize devem edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, kampanya kapsamında Kızılay Mersin Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı ve merkez yetkilileri Kamil Ülgen’i makamında ziyaret ederek, teşekkür ettiler. Ülgen, Kızılay yetkililerini ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Ziyaretinizden ve bu anlamlı etkinliklerinizden dolayı sizleri kutluyorum. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak birçok sosyal sorumluluk projesine imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Bu heyecan ile kan kampanyaları Mersin merkezde ve 13 ilçemizde de yoğun bir şekilde devam edecek. Biz de MESKİ olarak, ‘Kollarında Hayat Var’ yazılı tişörtlerle kan kampanyasına katkıda bulunmak istedik. Bu kampanya bir insanın bile hayatının kurtulmasına vesile olabildiyse amacına ulaşmış demektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: