Meski’ye 3 Adet Arıza Onarım Aracı Alındı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, şebekelerdeki arızalardan kaynaklanan su kaybını önlemek amacıyla Dünya Bankası’ndan...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, şebekelerdeki arızalardan kaynaklanan su kaybını önlemek amacıyla Dünya Bankası’ndan sağlanan kredi ile MESKİ’ye 3 adet arıza onarım aracı alındığını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Macit Özcan, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesindeki araç filosuna 3 adet arıza onarım aracının daha eklendiğini belirtti. Mersinli abonelere günlük su temininin sürekliliğini sağlamak, abonelere kesintisiz sağlıklı su iletimini gerçekleştirmenin MESKİ Genel Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında olduğunu kaydeden Özcan, “Çeşitli sebeplerle şebekede oluşabilecek fiziki arızalar, kullanıcıları mağdur etmeden hızlı ve güvenli bir şekilde kesin çözümler sunarak tamir edilmelidir. Bu çözümler ancak günümüz teknolojisinin en son imkanlarını seferber ederek makul ve ekonomik atılımlarla sağlanabilir” dedi.

Reklam
Reklam

MESKİ’nin, kaliteli su temini için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını ifade eden Özcan, “Bu farkındalıkla içme suyu şebekesinde arızalardan kaynaklı oluşan su kaybına hiçbir şekilde tahammülümüz yoktur. Boşa giden her bir damla su bizim için milli kayıptır. MESKİ Genel Müdürlüğü bütün bu etkenleri göz önünde bulundurarak sahip olduğu kaynakları bu alana yönlendirmiştir. Bu amaçla Mersin İçmesuyu Şebeke Rehabilitasyonu, Depo ve Depolararası Bağlantı Hatları Projesi kapsamında Dünya Bankası’ndan alınan krediyle 3 adet arıza onarım aracı sözleşmesi yapılmış olup araçların temini sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Gelişen yerleşim yerlerine paralel olarak, günümüz ihtiyaçları ve beraberinde oluşan arızaların günlük hayatın parçası haline geldiğini belirten Başkan Özcan, oluşan arızaları en hızlı şekilde tamir etmenin çok önem taşıdığını dile getirerek, şöyle devam etti: “MESKİ bünyesine temin edilen 3 adet arıza onarım aracı tamamen hidrolik sistemle çalışan ve arıza bölgesine anında ulaşma imkanı tanıyan ekipmanlarıyla hızlı ve kaliteli bir onarım gerçekleştirecektir. Her bir araç sahip olduğu ekipmanlarla başlı başına bir atölye niteliğindedir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: