‘mesleğim Umudum Projesi’ Büyüyor

Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nce, ‘Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği’ (EBİMEDDER) ile ortaklaşa yürütülen;...

Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nce, ‘Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği’ (EBİMEDDER) ile ortaklaşa yürütülen; ‘Mesleğim Umudum Projesi’ kapsamında kursiyerlere hazır giyim eğitimi verilirken, proje kapsamında yakın bir tarihte trikotaj makineleri ile de yine engelli kadınlara ‘trikotaj eğitimine’ başlanacağı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü ve Seyhan Soroptimist Kulübü üyesi Esin Parlak, Adana’da yaşayan engelli kadınların sosyalleşmesi, onların bölgeye entegrasyonunun hızlandırılması yanında ‘sosyal bütünleşme ve dayanışmanın arttırılmasına katkı sağlanması’ amacıyla ‘Mesleğim Umudum Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirtti. Parlak, Çukurova Kalkırma Ajansı’ndan hibe desteği alan projeyi, Büyükşehir Belediyesi ile Yüreğir Belediyesi’nin de desteklediğini belirtti.

Reklam
Reklam

Proje çerçevesinde yürütülen çalışmalara bağlı olarak, engelli kadınlara ‘Hazır Giyim Kursu’ verildiğini anlatan Parlak, eğitimlerin bununla sınırlı kalmadığını, ikinci etapta trikotaj makineleri ile de yine engelli kadınlara ‘trikotaj eğitimi’ verileceğini dile getirdi. Parlak, yeni açılacak kursun da merkez ilçe Yüreğir’de yer alan Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destek verdiği proje ile birlikte maddi imkansızlıklar içindeki mesleği olmayan engelli genç kız ve kadınlar için meslek edindirmeyi amaçladıklarını dile getiren Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Duygu Sezginer, “Projemiz istediğimiz gibi tüm hızla devam ediyor. Projemizi geliştirerek ikinci etapta trikotaj bölümünü önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. Kursa katılmak isteyen engelli kadınlarımızı ve genç kızlarımızı bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz