Meslek Danışmanları İşverenleri Bilgilendiriyor

Başbakanlık tarafından uygulamaya konulan ve İş Kurumu bünyesinde yürütülen Meslek Danışmanları, fabrikaları ziyaret ederek,...

Başbakanlık tarafından uygulamaya konulan ve İş Kurumu bünyesinde yürütülen Meslek Danışmanları, fabrikaları ziyaret ederek, işçi talepleri ve işçilerin işten ayrılma sebeplerini anket yaparak araştırmaya başladı.

Yerköy İlçesinde Çelikler Şirketler Gurubuna ait fabrikaları gezen ve Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelikle görüşen meslek danışmanlarından Tuğba Yalçın, Türkan Suzan, Ayşenur Gümüş, Betül Yüksel, yeni uygulamaya konulan danışmanlık hizmetinin Yozgat'ta başladığını uygulanın 1 aydır devam ettiğini İş Kur ve iş veren tanışıp bire bir iş yerini ziyaret ederek iş verenin sorunlarını kalifiye eleman ihtiyacı olup olmadıklarını, işçilerin işe nasıl alındığı, işçi alımlarının İş Kur ve kanalıyla alınması dolayısıyla iş verenin bir çok avantajının olacağı konusunda bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, Meslek Danışmanlık uygulamasının gerçekten güzel bir uygulama olduğunu belirterek, "Sanalda değil iş vereni bire bir ziyaret edilmesi bizleri gerçekten memnun etmiştir. Danışmanların iş yerlerine gelip, işçi ve iş veren sorunlarıyla anket yapması ve işçinin neden işten ayrıldığını çıkarken sebeplerini sorarak belirlemeleri, işçi ve iş veren hakları bilincinin artırılması çok önemlidir" dedi. Yozgat'ta bir tarafta işsizlik varken diğer tarafta iş yerlerinde eleman bulma sıkıntısı yaşandığını ifade eden Çelik, "İş yerinde çalışan işçilerin iş yerinde sürekli çalışması iş veren açısından üretimi kaliteyi artıracaktır. İşçilerin işe girip işi beğenmeyip işten çıkmaları iş verene büyük zararlar açmaktadır. İş ve meslek danışmanı uygulamasının bu sorunları ortadan kaldıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: