Meslek Edindirme Kurslarına Yenileri Eklenecek

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, İŞ-KUR MEKSA Vakfı ve AESOB...

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, İŞ-KUR MEKSA Vakfı ve AESOB tarafından engelliler, işsizler, risk altındaki çocuklar, hükümlüler, göçten etkilenenler ve kadınlar gibi dezavantajlı grupların meslek edinmelerine yönelik düzenlen kurslara yenilerinin ekleneceğini söyledi.

TRT Antalya Radyosu’nda yayınlanan 'Güncel' isimli programa konuk olarak katılan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, İŞ-KUR, MEKSA Vakfı ve AESOB’un ortaklaşa yürüttüğü eğitim kursları anlattı. AESOB Eğitim Binası’nda devam eden kurslar hakkında bilgi veren Sevimçok, dezavantajlı grupların işe yerleştirilmesi ve mesleki eğitimlere dahil edilmesine özellikle önem verdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Sevimçok, bu amaçla düzenlenen kurslara da yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, “Bugüne kadar saç bakımı ve yapımı, büro yönetimi ve sekreterlik, ahşap montaj elemanı, pasta yardımcısı ve folklorik bebek yapımı gibi mesleklerde toplam 150 kursiyere eğitim verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Kursa katılan kursiyerlere İŞ-KUR tarafından günlük 20 TL cep harçlığı verilmekte ve kursiyerlerimiz sigortalanmaktadır. Önümüzdeki günlerde bu kurslarımıza yenileri eklenecektir. Ev tipi klima sistemleri bakım ve onarımı, servis elemanı yardımcısı, aşçı yardımcısı, kasiyerlik, kat hizmetleri ve saç bakımı yapımı gibi kursların başlatılması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Sevimçok, kurslara katılmak isteyenlerin İŞ-KUR, MEKSA Vakfı ve Antalya Esnaf Odaları Birliği’ne gelerek şahsen başvuru yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: