'Meslek Kursları Ev Hanımlarını Sosyalleştiriyor'

Konya’nın Kulu ilçesinde Kulu Halk Eğitim Merkezi ve Kulu Belediyesi bünyesinde kurulan Kulu Meslek Edindirme...

Konya’nın Kulu ilçesinde Kulu Halk Eğitim Merkezi ve Kulu Belediyesi bünyesinde kurulan Kulu Meslek Edindirme Kursu (KULMEK) işbirliği ile hazırlanan dikiş nakış ve elişleri sergisi ziyaretçilere açıldı. Kulu Halk Eğitim Müdürü Sadettin Yerlikaya, "Ev hanımları bu kurslarla sosyalleşiyor." dedi.

Serginin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Şuayip Kınalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş da katıldı. 22 Hazirana kadar açık kalacak sergide; giyim, el sanatları, takı tasarım, dokuma alanında yapılan çalışmaların sergisi ve satışı yapılacak. Ayrıca, ‘Hasta ve yaşlı bakıcılık’ kursuna katılan kursiyerler tarafından isteyen ziyaretçilere şeker ve tansiyon ölçümü yapılabilecek.

Reklam
Reklam

Kulu Halk Eğitim Müdürü Sadettin Yerlikaya, yıl boyunca değişik kurslara devam eden bayan kursiyerler, yaptıkları ortak çalışmaları ve kendi kişisel çalışmalarını burada sergileme imkânı bulduğunu ifade etti.

Kursların özellikle ev hanımlarını sosyalleştirdiğini kaydeden Yerlikaya, "Hanımlar hem kurslara devam ederek el becerilerini geliştiriyor, meslek sahibi oluyor hem de yaptıkları çalışmaları pazarlayarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: