Meslek liselerinde AB destekli yabancı dil öğretimi

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan...

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan 'Tick Tack Tech-Makine Mühendisliği İçin Dil Yazılımı' programı Bursa’da tanıtıldı.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca yürütülen 'Tick Tack Tech-Makine Mühendisliği İçin Dil Yazılım' programının tanıtımı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sunumu İngiliz David Sephton tarafından yapılan tanıtım programına teknik öğretmenler ile İngilizce öğretmenleri katıldı.
Programının uygulamalı tanıtımı, Bursa’da seçilen 20 pilot okulda gerçekleştiriliyor. Teknik ve yabancı dil öğretmenlerine, teknik yabancı dil öğretimi, bilgi iletişim teknolojileri kullanılarak 8 saatlik eğitim verilecek. Bu eğitimin çıktıları ise eğitime katılanlar tarafından hazırlanacak.
Bursa’da yabancı ortaklı firmaların bulunması, bu firmaların işe alımlarda yabancı dil bilen teknik elemanları tercih etmesi programda etkili oluyor. Ayrıca, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin yabancı dil düzeylerinin yetersizliği de bu projenin çıkış noktasını oluşturuyor.

Reklam
Reklam

“TİCK TACK TECH-MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ İÇİN DİL YAZILIMI”
Hayat Boyu Öğrenme Programı tarafından desteklenen program, proje kapsamında hazırlanmış, teknik alanda yabancı dil kazandırma programı olarak değerlendiriliyor.
Programda, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki şehirlerden Batı Avrupa ülkelerindeki şehirlere giden kişilere dil öğretilmesi amaçlanıyor. Alt kademelerde çalışabilecek kişilerden, yaşamaya yetecek kadar dil bilen ancak, bir mühendislik firmasında çalışmak için yetersiz dil bilen vasıflı işçilerin sayısındaki artış, programın doğmasına zemin hazırlamış durumda.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz