Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, şu anda meslek liselerine kayıt yaptırmak için kontenjan açılmasını bekleyen 6 bin öğrenci olduğunu, bunun yanında genel liselerde ise 4 bin kontenjanın boş kaldığını söyledi.
2012-2013 eğitim-öğretim yılı ile birlikte Adana’da ataması gerçekleşen 392 öğretmen için merkez ilçe Çukurova’da Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde yer alan Öğretmenevi’nde düzenlenen tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selamet, bu yıl kent genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 480 binin öğrencinin ders başı yapacağını, bu rakamın da geçen yıla göre 40 bin öğrencilik bir artışı ortaya koyduğu yorumunda bulundu.
“MESLEK LİSELERİNDE 6 BİN ÖĞRENCİ KONTENJAN AÇILMASINI BEKLİYOR”
Özellikle meslek liselerinde kayıt yaptırmak için kontenjan açılmasını bekleyen 6 binin üzerinde öğrenci olduğuna dikkat çeken Selamet, “Sınavsız öğrenci alan genel liselerimizde 4 bine yakın boş kontenjanımız var. İlçe Milli Eğitim Müdürü arkadaşlarımız ile bu konu üzerindeki son çalışmalarımızı yapıp, daha önce normal eğitim yapan bazı meslek liselerimizi ikili öğretime geçirmek suretiyle ya da diğer okullarımızda boş kalan dersliklerimizi değerlendirerek, bu öğrencilerimizin de eğitim-öğretim hakkını kullanmalarını sağlayacağız. Onlara eğitim alıp, en iyi şekilde yetişmelerini sağlayacak gerekli tedbirleri de alacağız” ifadesini kullandı.
“66 AYLIK OLAN 68 BİN ÖĞRENCİNİN SADECE 35 BİNİ KAYIT YAPTIRDI”
'4+4+4' olarak formüle edilen yeni eğitim sisteminin, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da ilk defa uygulamaya konulduğuna dikkat çeken Selamet, "Okula ilk başlama yaşı, 66 ay üzerinden hesaplandığı göz önüne alındığında; 2012-2013 eğitim-öğretim yılındaki öğrenci sayısı, geçen yıla göre yüzde 70'lık bir artış gösterdi. Bu yıl yaklaşık 68 bin öğrencimiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından doğrudan sisteme atılarak kaydoldu. Dün akşam itibari ile bizzat velilerimizin aday kayıtlarını, kayda dönüştüren öğrenci sayımız ise yaklaşık 35 bin. Bu noktada İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gereken uyarı yazılarını yazdık ve onlardan aday kayıtların, asıl kayıtlara ivedilikle dönüştürülmesini istedik. Bu akşam, okullarımızın durumu son bir kez daha değerlendireceğiz” dedi.
“SEÇMELİ DERS FORMLARI İLE İLGİLİ YAPILAN HERHANGİ BİR ŞİKAYET YOK”
Bazı okulların 'seçmeli ders formları'nı öğrenci velileri yerine kendilerinin doldurduğu yönündeki iddialar ile ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Mehmet Ali Selamet, Adana'da bu konuda kendilerine herhangi bir şikayet ya da yapılan başvuru olmadığının altını çizdi. Ortada somut bir örnek varsa bunun üzerine gideceklerini vurgulayan Selamet, açıklamasını da şöyle sürdürdü:
"Burada temel bakış açısı, bir başka ifade ile de temel felsefe; öğrencilerin, kendi ihtiyaç duydukları, ilgi alanlarının yanı sıra yetenek ve becerilerine uygun dersleri seçmesidir. '4+4+4' olarak formüle edilen yeni eğitim sisteminin temel amaçlarından biri de daha özgürlükçü ve bireye özgü dersleri tercih edip, bunu alabilmesidir. Bütün çaba ve gayretler de bu yönde. Ama bu bir geçiş süreci. Sadece yasa ve mevzuatlarda değişiklik yapmakla zihinler değişmiyor. Tüm toplantılarda bu konuyu arkadaşlarımıza anlatmamıza rağmen, televizyon ve internet üzerinden yapılan yayınlarda olduğu gibi bakanlık ve ilgili bürokratlar tarafından, bunun değişimi noktasında büyük bir çaba sarf ediliyor. Kısa bir süre içerisinde tüm bunların rayına oturup, yoluna gireceğini düşünüyorum."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz