Meslek lisesi öğrencileri Altınpark’ta mesleki becerilerini sergiledi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği ve bu yıl 14.sü düzenlenen Mesleki Teknik Eğitim...

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği ve bu yıl 14.sü düzenlenen Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) Altınpark’ta öğrencilerin yanı sıra çok sayıda üniversite, yayınevi, dershane ve tedarikçiyi bir araya getirdi. Bu yıl 'Mesleğini Seç, Bir Adım Öne Geç' sloganıyla meslek tanıtımlarının yanı sıra üniversite tercihlerini de öne çıkaran fuarda mesleki eğitim açısından birçok yenilik ziyaretçilere tanıtıldı.

Beş günde 23 binden fazla öğrenci ve ziyaretçinin gezdiği stantlarda meslek liselerinin çalışmaları tanıtılırken birbirinden ilginç ürünler yer de alıyor. Sağlık meslek liselerinden turizm meslek liselerine Ankara’da bulunan toplam 43 meslek lisesinin 53 iş dalını meraklılarına anlattı. Mesleki tanıtım bölümlerinin yanında bu yıl 20 üniversite de tanıtım stantları kurarak fuar alanında yer aldı. Daha küçük yaşlardaki öğrencilerin gelecekte ne olmak istediği sorusuna bir cevap ararken kendilerine sunumlar eşliğinde tanıtımın yapıldığı fuarda öğrencilere detaylı bilgi verildi.

Reklam
Reklam

“MESLEK LİSELERİNE DAHA ÇOK DESTEK BEKLİYORUZ”

Fuar alanında kendisine mikrofon uzatılan ve metal teknoloji öğretmeni olarak görev yapan Yavuz Demir, meslek liselerinin teknoloji ve donanım olarak yeterli olduğunu ancak velilerden ve öğrencilerden yeterli talep gelmediğini ifade etti. Metal alanında her zaman istihdama ihtiyaç duyulacağını ancak mevcut durumda okullarda yeterli sayıda öğrencinin bulunmadığını vurguladı.

Güvercinlik Endüstri meslek Lisesi'nde motorlu araçlar teknolojisi alan şefi olarak görev yapan Mustafa Gümüş ise iki yıl önce mezun olan öğrencilerin tasarladığı bir otomobili tanıttı. Tanıtım ve öğrencileri teşvik amacıyla tasarlanan otomobilin tamamen el yapımı olduğunu ve imkânlar dâhilinde bunun da ötesine geçmenin mümkün olduğunu kaydetti.

“HARLEY DAVİDSON’DAN ETKİLENDİM, KENDİ BİSİKLETİMİ YAPTIM”

Fuar alanını gezenlerin ilgisini çeken bir bisikletin yapımcısı olan Bekir Albasan annesinin de binebileceği üç tekerlekli ve havalı bir bisiklet yapmak için kolları sıvamış. Öğretmeninin ve arkadaşlarının katkılarıyla 'chopper' tarzı bir bisikleti üretmeyi başarmış. Projeye destek veren arkadaşı Ahmet Yaygir ise “Teknolojiye bağlı olarak gelecekte daha büyük projelere imza atabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Fuar alanının en ilgi çekici ürünlerinden biri ise meslek lisesi öğrencilerinden Yaser Adem Ak ve arkadaşlarının proje koordinatörlüğü yapan öğretmenleri Uğur Asan ile birlikte geliştirdikleri F–16 ve diğer uçaklara uyarlanabilen bir uçak simülasyonu oldu. Simülasyonu kullanarak izleyenlere uçuş gösterisi yapan Ak, genç yaşlarına rağmen böyle bir projeyi üretmenin kendisini heyecanlandırdığını ve imkân verilirse daha büyük projeler geliştirmek istediğini anlattı.

5 yıldır bu fuarın organizasyonunda görev alan METEF Komisyon üyesi Şeref İhtiyar ise
20 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen bu organizasyonun yüksek katılıma sahip uluslararası bir fuar niteliği kazandığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: