Meslek Yüksek Okulu'nda bina sıkıntısı

MUŞ (İHA) - 1999 yılında Fırat Üniversitesi'ne bağlı olarak açılması kararlaştırılan Alparslan Meslek Yüksek Okulu'nda bina sıkıntısı yaşanıyor. Et Endüstrisi ve Tarım Alet ve Makinaları Programı bölümlerine 2001-2002 öğretim yılında 15 öğrenci alarak başlayan ve bu yıl da 55 öğrenciye ulaşan Alparslan Meslek Yüksek Okulu, bina sorunu yaşadığından ilerleme kaydedemiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na ait ve sadece 4 derslikten oluşan binada faaliyet yürüten Alparslan Meslek Yüksek Okulu'nda bina sıkıntısı sebebi ile yeni bölümler açılamazken, öğrenciler, sosyal ve sportif aktivitelerden yoksun olarak okuyorlar.

Reklam
Reklam

Bina sorununun çözülmesi halinde Meslek Yüksek Okulu'nun kısa zamanda büyüyeceğini belirten Okul Müdürü İzzet Tursun, "Şu an elektrik bölümümüz de açılmış ve 2003-2004 öğretim yılında öğrenci alacağız ama bu imkansızlıklar içinde öğrencileri nerede nasıl okutacağımızı bilemiyoruz. Şu an bile fiziki mekanımız yetersiz olduğundan laboratuvar, atölye ve kütüphanemiz mevcut değil. Öğrencilerimizin dinlenme ve eğlenme ihtiyaçları, sportif ve sosyal faaliyetleri için her türlü imkanlardan yoksun durumdayız" şeklinde konuştu.

Müdür Tursun, yetkililerin Alparslan Meslek Yüksek Okulu'na sahip çıkmaları, bina sıkıntılarına çözüm bulunması gerektiğini belirtti.