Mesleki Eğitim Merkezi Hukuk Alanında Ab Projesi Hazırladı

Araç Mesleki Eğitim Merkezi, Avrupa Birliği için uyum sürecinde yeni ticaret kanunlarının incelenmesi için proje...

Araç Mesleki Eğitim Merkezi, Avrupa Birliği için uyum sürecinde yeni ticaret kanunlarının incelenmesi için proje hazırladı.

Araç Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Saim Kebelioğlu’nun yürüttüğü projede “Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Avrupa Birliği Uyum Süreci Perspektifinde İncelenmesi” isimli VETPRO projesi hazırlandı. Proje, 1 Şubat tarihinde Araç Milli Eğitim Müdürlüğü adına UA’ya sunuldu. Projede, Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görev yapan kamu görevlilerinin, Avrupa Birliği’nde uygulanan ticaret kanunu hakkındaki yasal düzenlemeler ve uygulama yöntemleri hakkında tecrübe kazanmalarını hedefliyor. Proje kapsamında, ilçede görev yapan mülki idare amirleri ve mesleki eğitimde görev yapan eğitimcilerin bir araya geldiği katılımcı grup, AB ülkelerinde kendi meslek ve mevkidaşlarıyla bilgilendirme toplantıları yapacak ve çeşitli kamu kurumlarına teknik incelemelerde bulunmak üzere ziyarette bulunacaklar. Kurumlara yapılacak olan bu ziyaretlerde Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan ticaret kanununun uygulama usul ve esaslarının incelenmesi, kurumlarda görev alan idare amirleri ve eğitmenlerin mesleki yeterlilik düzeyi, çalışma usulleri ve iş geliştirme yöntemlerinin yerinde tespiti gibi farklı konular üzerinde incelemeler ve gözlemler yapılacak.

Reklam
Reklam

Projenin hedeflerinde şunlar yer alıyor: “Özel sektör ile kamu kurumları arasında bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutta işbirliğinin geliştirilmesinin desteklenmesi bulunuyor. Avrupa Birliği ülkeleri ile çok taraflı yerel mekanizmalar oluşturmak suretiyle toplumun bütün kesimlerinde görsel ve yazılı medya yolu ile farkında lığın artırılması hedefleniyor. Katılımcıların, alıcı ülke kuruluşlarından edindikleri bilgi ve deneyimleri tüm kuruluşumuz çalışanlarına yaygınlaştırabilmek amacıyla gerekli çalışmaların yapılması var. Kamu kurumlarında önemli işlevleri olan katılımcıların verimliliğinin arttırılması, yurt içinde ve yurt dışında girişim ve diyalogunun arttırılması projenin kabul edilmesi halinde Almanya’nın Ceuxhauven kentindeki Ülkemizdeki Cumhuriyet Savcılıklarıyla eşdeğer görev yapan Alman Adli Makamlar yer alıyor. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığından 3 Cumhuriyet Savcının katkılarıyla projemiz, 1 hafta süreyle Hamburg’da incelenecek.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: