Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü İmza Töreni Yarın İstanbul'da Yapılacak

Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü İmza Töreni ve Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı 2013 Yılı...

Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü İmza Töreni ve Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı 2013 Yılı Hareketlilik Projeleri Açılış Toplantısı, yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kişilerin mesleki gelişimlerini Avrupa deneyimi ile destekleyen Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı 2013 yılı Hareketlilik proje sonuçlarının 13 Haziran’da açıklanmasının ardından başarılı projelerin açılış toplantısı, yarın Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımları ile İstanbul’da Swiss Otel’de yapılacak.

Reklam
Reklam

Bu yılki açılış toplantısı geçen senelerden farklı olarak, Ulusal Ajans’ın ilkini İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile yapacağı “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü”nün imza törenine de sahne olacak. Bu kapsamda Ulusal Ajans, ilk kez bir mesleki işbirliği protokolü gerçekleştirerek meslek eğitimi projelerinin etkinliğinin artırılmasında İTO ve İSO ile işbirliği içerisine girecek. “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü” ile mesleki eğitim alanında özel sektör-kamu işbirliğinin geliştirilmesi, yurt dışında staj faaliyetinde bulunacak proje katılımcılarının istihdam edilebilirliğinin artırılması, özel sektör temsilcilerinin mevcut AB eğitim ve gençlik proje fırsatları ile ilgili etkin bir şekilde bilgilendirilmesi ve farklı sektör ve ölçekteki kurumların oluşturacakları ağlar ile uzun vadeli mesleki eğitim ve hareketlilik perspektifi oluşturabilmeleri hedefleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, şunları kaydetti: “Ülkemizin 2023 hedeflerini ulaşması açısından nitelikli insan gücü çok önemli bir faktördür ve bu konuda mesleki eğitim kilit bir rol oynamaktadır. Diğer taraftan Avrupa Komisyonu’nun 2014-2020 döneminde mesleki eğitime ve hareketliliğe verdiği önemin artarak devam edeceği gözlemlenmektedir. Bu iki önemli hususa binaen, ülkemizde yürütülecek mesleki eğitimde hareketlilik projelerinin etkinliğini daha da artırmak için mesleki eğitim kurumları ve özel sektör işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu anlayışla, özel sektörün iki güçlü temsilcisi İSO ve İTO öncülüğünde ilk olarak Ulusal Ajans Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik faaliyeti kapsamında olmak üzere Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü (MİP) girişimini başlatıyoruz. Bize mesleki eğitim konusunda destek oldukları ve bu girişime öncülük ettikleri için İSO ve İTO’ya çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu konuda çok önemli bir sosyal sorumluluk üstlendiler. Bununla birlikte; MİP girişimi sadece bir-iki kuruluşun katkı sağlayacağı dar çerçeveli bir girişim değildir. Aksine, konuyla ilgili diğer bütün kuruluşların işbirliğine açık ve geliştirilmeye müsait bir girişimdir. Dolayısıyla inanıyorum ki bu girişim ileriki günlerde hem katılım hem de kapsam açısından daha geniş bir çerçeveye oturacaktır. Bu vesile ile buradan diğer özel sektör temsilcisi kuruluşlarımıza da çağrı yapmak istiyorum: Gelin bu önemli girişimde bize destek olun, yarınların nitelikli işgücünü beraber inşa edelim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz