Meslekleri İle Engelleri Aşacaklar

Adana’da yaşayan engelli kadınlar, meslekleri ile engelleri aşarak, sosyalleşecek. Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nce hayata geçirilen,...

Adana’da yaşayan engelli kadınlar, meslekleri ile engelleri aşarak, sosyalleşecek. Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nce hayata geçirilen, ‘Mesleğim Umudum Projesi’ kapsamında 30 engelli kadına hazır giyim, 20 engelli kadına da trikotaj eğitimi verilecek.

Adana’da yaşayan engelli kadınların sosyalleşmesi, onların bölgeye entegrasyonunun hızlandırılmasının yanında ‘sosyal bütünleşme ve dayanışmanın arttırılmasına katkı sağlaması’ amacıyla Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nce hazırlanan projeye Adana Büyükşehir Belediyesi de dahil oldu.

Reklam
Reklam

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ‘Göçle Gelen Engelli Nüfusun Sosyal ve İktisadi Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programı’ kapsamında 281 bin 277 TL’ye mal olacak olan proje kapsamında dernek başkanı Duygu Sezginer ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Sezginer, proje ile birlikte maddi imkansızlıklar içindeki mesleği olmayan engelli genç kız ve kadınlar için meslek edindirmeye yönelik olarak sertifikalı hazır giyim ve trikotaj kursu verileceği söyledi.

Proje Koordinatörü Esin Parlak da, proje çerçevesinde 30 engelli kadının hazır giyim, 20 engelli kadının da trikotaj eğitimi alacağını belirterek, ayrıca engelli kursiyerlere kişisel gelişim eğitimleri de verilerek, onların sosyal yaşama entegrasyonu da sağlanacağını anlattı.

Parlak, atölyelerin merkez ilçe Yüreğir Belediyesi’ne ait olan Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde oluşturulacağını, engelli kursiyerlerin tespiti aşamasında Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destek vereceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, kadınlar tarafından yürütülen her projenin başarılı olmaya aday olduğu yorumunda bulunarak, “Bizi başarınıza ortak ettiğiniz için teşekkür ederiz. engelli kadınlarımızın sosyalleşmesi ve bölgeye entegrasyonunun hızlandırılması konusunu önemsiyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak projenin amacına ulaşması için gereken desteği vereceğiz” dedi.

Aldırmaz, projenin uygulanması aşamasında 270 saatlik hazır giyim ve 728 saatlik trikotaj eğitimleri için Büyükşehir Belediyesi olarak bir adet engeli otobüsünün, proje boyunca servis saatlerinde engelli kadınların hizmetine sunulacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Zihni Aldırmaz ile Duygu Sezginer arasında protokol imzalandı.

Öte yandan, Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nce hazırlanan ve ÇKA tarafından hibe desteği verilen; ‘Mesleğim Umudum Projesi’, Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği ile ortaklaşa yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de iştirakçi olarak katıldığı projenin de 9 aylık bir süreci kapsadığı bilgisi de verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz