MESO Başkanı Yıldız: Bir şehri canlı tutan öğrenci hareketliliğidir

Antalya Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO), ilçede, kış hareketliliğinin oluşması için turizm şehrine acilen bir...

Antalya Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO), ilçede, kış hareketliliğinin oluşması için turizm şehrine acilen bir üniversitenin kurulması gerektiğini belirtiyor. MESO Başkanı Atila Yıldız, yaptığı açıklamada aktif turizm sezonu sona içinde Manavgat'ta kışın esnafın zor durumda kaldığını söyledi.
Manavgat'a acilen Şelale ismi ile üniversitenin kurulmasının şart olduğunun altını çizen Yıldız, denizcilik, ormancılık, mutfak, sağlık ve turizm bölümleriyle ilçede öğrenci canlılığının oluşacağını kaydetti. Manavgat'a üniversite açılmasıyla birlikte 10 ile 15 bin kişilik öğrenci hareketliliği oluşacağını anlatan Yıldız, bununda esnafa yansımasının pozitif olacağını söyledi. Kasım ayı sonlarına doğru Manavgat'ta turizm sezonun sona erdiğini hatırlatan Yıldız, genelde esnafın kış mevsiminde ekonomik sıkıntı içinde geçirdiğini kaydetti. Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Manavgat'ta bir üniversite kurmanın zamanı geldi. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO)'nu üniversiteye taşımak istiyoruz. Manavgat 15 gün öğrenci ağırlama kapasitesine sahip. Bir şehri canlı tutan öğrenci hareketliliğidir. Burdur'u canlı tutan Mehmet Akif Ersoy, Isparta'yı ise Süleyman Demirel Üniversitesi'dir. İlçeye Şelale Üniversitesi kurulması öğrenci hareketliliğiyle kışın canlılık sağlayacaktır. Kışın siftah yapmadan kepenk kapatan esnafa da moral kaynağı olacaktır. "
Yıldız, ilçede kış turizminin canlandırılması için turizmcilerin sağlık, doğa sporları, turistin esnafla buluşması, kongre ve spor turizmine yönelik yatırım yapmalarının gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz