Meso Yerel Yönetimlerden Destek İstedi

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban, hükümetin destek sağladığı unutulmaya yüz...

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban, hükümetin destek sağladığı unutulmaya yüz tutmuş mesleklere yerel yönetimlerin de destek vermesi gerektiğini söyledi.

MESO Başkanı Fehmi Duban, oda üyelerine iftar verdi. İftara çok sayıda davetli katıldı. Duban, Bursa'daki yerel yöneticilerin turizmine ve tanıtımına katkı sağlayacak bu mesleklere önem vermesi gerektiğini belirtti. Genç kuşaklara aktarılması konusunda yerel yönetimlerden destek isteyen Duban, "Başka Bursa valisi olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı, Osmangazi Belediye Başkanı, Nilüfer Belediye Başkanı, Yıldırım Belediye Başkanı ve yerel yöneticilerden destek bekliyoruz. Yerel yönetimlerin özellikle işyeri açma noktasında kolaylıklar sağlamasını talep ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

"HÜKÜMETİN VERDİĞİ KARAR TEŞVİK NİTELİĞİNDEDİR"

Hükümetin unutulmaya yüz tutmuş mesleklere vergi muafeyeti getirilmesi hususunda önemli karar aldığını belirten Duban, "Bu karara Bursa'da en çok sevinen kişi oldum. 144 farklı meslek gurubunu bünyesinde bulunduruyoruz. Odanın yapısını unutulmaya yüz tutmuş meslekler oluşturuyor. Bu karar bizim için teşvik niteliğindedir" diye konuştu.

"ESNAF TEKNOLOJİ VE ÇAĞIN GEREKSİNİMLERİNE UYUM SAĞLAYACAK"

Oda olarak önemli projeye imza atacaklarını belirten Duban, "Türkiye'de ilki başaracağız. Esnafın yakın zamanda teknolojinin ve çağın gereksinimlerine ayak uydurmasını sağlayacağız. Oda bünyesinde e-ticaret alışveriş sitesini kuracağız. Bu durumdan tüm oda esnafı faydalanacak. Bursa esnafı bu hizmetle becerisini, üretimdeki gücünü, el emeği göz nuru eserlerini isteyen bir tıkla ulaşacak. Artık Bursalı esnaftan alışverişini kolaylıkla yapabilecek" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz