Mesob Başkanı Keskin’den “değişim Ve Dönüşüm” Uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarların değişim ve dönüşüme ayak uydurması gerektiğini söyledi. Keskin, 50 yılık alışkanlıklarla bakkal işletilemeyeceği uyarısında bulundu.

Keskin ve beraberindeki oda başkanları, Çavuşoğlu Mahallesinde esnaf ve sanatkarları ziyaret etti. Keskin, esnafa oda başkanları hakkında şikayet ve talepleri olup olmadığını sordu, esnafın sıkıntılarını dinledi.

Reklam
Reklam

Esnaf ve sanatkarlardan yeni dönemde değişim ve dönüşüme uymalarını isteyen Keskin, şöyle konuştu: “Amacımız esnaf ve sanatkarlarımızı yerinde ziyaret etmektir. Bizden ve oda başkanlarımızdan bir şikayetiniz var mı? Biliyorsunuz, artık ülkede değişim ve dönüşüm var. Esnaf ve sanatkarlar olarak değişim ve dönüşüme ayak uyduracağız. Eski alışkanlıklarımızı bir kenara bırakacağız. Daha iyi işyerlerinde, tezgahlarımızı daha güzel düzenleyeceğiz. Görsellik ve temizliğe daha çok önem vereceğiz. Zaman ve zemin değişim ve dönüşümü gösteriyor. Esnaf ve sanatkarlarımızda değişim ve dönüşüme uyacak. ’50 yıldır babam böyle bakkallık yapıyordu, bende böyle yapacağım’ demenin modası geçti."

Gelecek nesillerin değişim ve dönüşüme ayak uydurması gerektiğini anlatan Keskin, şunları söyledi: "Tezgahlar ve dolaplar değişecek. İnsanlar girdikleri işyerlerinde daha modern bir düzenle karşılaşacak. Esnaf olarak ufkumuzu açmalıyız. Artık değişim ve dönüşüm zamanıdır. Esnaf ve sanatkarlar da gelişmelere göre kendisini geliştirmelidir.”

Reklam
Reklam

Keskin, işyerlerindeki çırak ve kalfalarla sohbet ederek, Ahilik kurallarına göre yetişmelerini istedi. Keskin, zaman zaman esnaf ve sanatkarları işyerlerinde ziyaret ederek sorunları dinlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: