Mesob Başkanı Keskin'den "40 Yıllık Gelenekle Ticaret Yapmayın" Uyarısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarların dededen kalma...

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarların dededen kalma anlayışla artık ticaret yapmamalarını isteyerek, "40 yıldır böyle gelmiş, ama artık böyle gitmez. Değişim ve dönüşüm yapmadığınız takdirde, günün şartlarına uymadığınız takdirde ticaret yapamazsınız. Tüketicinin taleplerine mutlaka cevap vermelisiniz" uyarısında bulundu.

Beraberinde MESOB Başkan Vekili Orhan Özbek ve Bakkallar Odası Başkanı Faruk Yılmaz ile birlikte Akpınar Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden MESOB Başkanı Şevket Keskin, burada açıkta gıda satışı yapan esnafları uyardı. MESOB Başkanı Keskin, "Sattığınız gıda ürünlerini işyerinizin içine alın. Ne baharatlar yıkanır, ne salça yıkanır, ne çökelik yıkanır. Vatandaşlara hijyenik temiz ürün yedireceksiniz. Başka bir hakkınız varsa biz savunuruz. Ama milletimizin de hakkını savunmak bizim boynumuzun borcu. Çünkü bu gıdayı yarın seninde, benimde çocuğum yiyecek. Malatya'ya gelen insanların imajı değişir. Halen eski naylon leğenler kullanılıyor. Bu naylon leğenlerin içinde kesinlikle gıda ürünü satışa sunulmayacak. Esnafın en büyük özelliği Ahilik kültüründen gelmesidir. Buradaki en büyük özellik, hile yapmamak, kandırmamak. Biz temiz mal yedirip, temiz mal satacağız. Hakkımızı da alacağız. Bir kere açıkta gıda maddesi satmayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Keskin, esnaflarla yaptığı sohbette, "Dünya değişiyor. Bir market nasıl değişiyorsa, sizde değişeceksiniz. İşyerinizi babanızdan, komşunuzdan aldığınız bilgiyle yürütmeye kalkışırsanız olmaz. 40 yıl böyle gelmiş, ama bundan sonra böyle gitmez. Bu açık. Vatandaşa temiz gıda ürünü yedirmek bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: