Mesob'dan Belediye'nin Yol Genişletme Çalışmalarına Destek

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Belediyesi'nin yol genişletme ve...

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Belediyesi'nin yol genişletme ve yol açma çalışmalarını desteklediklerini, sadece kaldırımların geniş tutulmasına karşı olduklarını söyledi.

Turgut Temelli Caddesi Arap Osman kavşağındaki esnafları beraberindeki oda başkanları ile birlikte ziyaret eden MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarların artık kaliteli hizmet ve hijyen kurallarına uyduklarını söyleyerek, "Esnaf ve sanatkarlarıma teşekkür ediyorum. Önemli olan kaliteli ve temiz hizmet. Vatandaşlarımız çekinmeden esnafımızın işyerine gelerek gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirler" dedi.

Reklam
Reklam

Keskin, Çarmuzu bölgesindeki yol genişletme çalışmaları ile ilgili olarak değerlendirmede de bulanarak, Malatya Belediyesi'nin bölgedeki çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

Keskin, "Ben, Malatya'nın yollarının dar olduğunu her zaman söylemiştim. Biraz kaldırımların geniş olmasını, yolların dar yapılmamasını dile getirmiştim. Ama bu bölgedeki yolu görünce, bu yolu açan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yıllardır bu bölgedeki beklentimiz bir kuşak yolunun açılmasıydı. Bu kuşak yollar açıldığı zaman bölgenin daha da değerleneceğini ve ulaşımında bu bölgede rahat sağlanacağını ifade ediyorduk" diye konuştu.

Çarmuzu yolunun genişletilmesi ve Arap Osman kavşağının genişletilmesinin, bölgeye yeni bir semt havası verdiğini kaydeden Şevket Keskin, "Belediye Başkanından isteğimiz, bu yolları açarken 30-40 metre açsın, hiç korkmasın. Yollar açıldığı zaman şehrin güzelliği ve büyüklüğü ortaya çıkar. Bir şehri kalem üzerinde yapmak önemli değil. Bu bölgede Karakaya Baraj Gölü'ne kadar 2 tane kuşak yolunun açılması ve sahil yolunun konulması lazım. Şoför Okulu'nun yeni bir alt merkez için alınması lazım. Belediye Başkanımızı bu konuda takdir ve tebrik ediyoruz. Bu yolda kaldırımları genişletmeden yolu 4 şeritli yapmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Keskin, ağaçların kesilmesi ile ilgili tepkilere ise şöyle cevap verdi:

"Yollar bir kez açılır. Merkezin içindeki ağaçlar kesildiği zaman çok kıyametler kopartıldı, bizde söyledik. Ama bugün o ağaçlar tekrar yeşillendi. Ama bu yol 30 yılda, 50 yılda bir açılır, ama ağaç 30 yılda değil 15 yılda tekrar eski halini alır. Güzel işlerinde Belediye Başkanına destek vermemiz lazım. Her şey eleştiri ile olmaz. Geleceksin eski halini göreceksin, bugünkü haline göreceksin, hakkı olana hakkını vereceksin. Belediye Başkanımızı buradan tebrik ediyoruz. Ancak kaldırımları geniş tutup, yolu dar yapmalarını her zaman eleştirdim. Böyle bir çalışmayı herkes desteklemelidir."

Esnafın kazı çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı şikayetlerine de destek veren Keskin, "Belediyemizden önce bir bölgeyi yapıp, ondan sonra ikinci bölgedeki çalışmaya başlamasını istiyoruz. Bu milleti ve bu vatandaşı yaz döneminde tozda toprakta bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu konuya da Başkanımıza ileteceğiz" diye konuştu.

Keskin, kazı yapılan yollarda tozlanmaya karşı sulama yapılması için, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a konuyu ileteceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: