"Messi'den daha akıllıyız"

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını Isparta Davraz'da yaptığı antrenmanla sürdürüyor.

Trabzonsporlu futbolcular ve teknik ekip, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 2 bin 635 rakımlı Davraz Dağı’nın eteklerindeki Sirene Davraz Oteli’nin futbol sahasında çalışma yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, antreman öncesi futbolculara yönelik bir konuşma yaptı. Takımda bir veya iki mevkide oyuncuya ihtiyaç duyulduğunu ancak futbolcuların başka mevkilerde denenerek bu ihtiyacın giderilebileceğini anlatan Akçay, “Beraber çalışıyorsak herkesin herkese saygı duyması lazım. Herkes evine ekmek götürüyor. Ben de evime ekmek götürüyorum. Size güveniyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Çok kısa zamandır birlikte olduklarını ama oyuncularına güvendiğini dile getiren Akçay, ”Size güveniyorum. Yarın yönetimle veya kiminle karşı karşıya gelirsem sizin arkanızda duracağım” diye konuştu.

Akçay, idmanda pas çalışması sırasında futbolcuların yaptığı hatalar karşısında “Messi yetenek olarak belki bizden daha iyi olabilir bizden akıllı değil’ dedi.

Bordo-mavili ekibin Polonyalı orta sahası oyuncusu Adrian Mierjiewski, antenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Geçen sezon takım olarak iyi bir görüntü ortaya koyamadıklarını söyleyen Mierjiewski, “Kariyerimde Trabzonspor’a gelerek büyük bir sıçrama yaptım. Geçen sezon bazı maçlarda iyi oynadım ama takım olarak iyi bir sezon geçirmediğimiz için çok da parlak bir sezon olarak değerlendirmiyorum kendi adıma. Şu anda yeni yönetim, yeni bir hoca geldi. Çok iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Türk futbolunda 6 yabancı sınırlamasıyla ilgili soruya Mierjiewski, ”6 yabancı konusuyla ilgili hocamız karar verecek. Belki 6 yabancı oynamayacak, 4 yabancı oynayacak. Bunu bilemeyiz. Biz bir rekabetin içerisine girdik. Kimin oynayacağı belli deği” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Yeni hocalarıyla yeni tanıştıklarını, dün ilk defa topla antrenman yaptıklarını anlatan Mierjiewski, şöyle devam etti:

”Ben hocamızla başarılı olacağımıza inanıyorum. İlk hissettiğim bunlar. Aramızdan bir tek Halil ayrıldı. O da 7 gol atmıştı. İyi bir oyuncuydu ama Batuhan geldi. Belki yeni oyuncular da gelebilir. Geçen sezon ligi iyi bir yerde bitirmedik. İyi bir sonuç değildi bizim için. Kupada finale kaldık ve bu bizi UEFA’ya götürdü.Yapmamız gereken birinci olarak UEFA’da gruplara kalmak. Daha sonra da geçen sezonki başarısızlığı unutturacak skorlar almak ve pozisyonlara gelmek.

Mierjiewski, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a UEFA’nın verdiği cezalarla ilgili şunları söyledi:

“O süreç bizi çok ilgilendirmiyor Trabzonsporlu futbolcular olarak. Fenerbahçe, geçen sezon yarı finale kalarak büyük bir iş başardı. Türkiye’yi de temsil etti. Süper Lig’de oynayan bir takımın nerelere gelebileceğini gösterdi. Diğer konular ise bizi ilgilendiren konular değil.”

Antrenmana izinli olan Yasin Öztekin, sakatlığı bulunan Janko, Zokora, Bamba ve dün gece kampa katılan ve sağlık kontrolü için Isparta’da özel bir hastaneye giden Paula Henrike katılmadı.

Reklam
Reklam

İdman sonunda futbolculara kamp yaptıkları otel görevlilerince karpuz ikram edildi.