Mesudiye, Dünya Demokrasi Forumu’na Hazırlanıyor

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde her yıl temmuz ayında ilçesinin sorunlarının ele alındığı “Mesudiye Kurultayı” gerçekleştirilirken, bu...

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde her yıl temmuz ayında ilçesinin sorunlarının ele alındığı “Mesudiye Kurultayı” gerçekleştirilirken, bu yıl kurultayın hemen ardından “Türkiye Demokrasi Formu” düzenlenecek.

1960’lı yıllarda göç vermeye başlayan Ordu’nun Mesudiye ilçesi halkı, 1991 yılında bir araya gelerek yörenin sorunlarına birlikte çözüm aramaya başlamasıyla gerçekleştirilen “Mesudiye kurultayı” her yıl temmuz ayının ilk cumartesi günü, saat 10.00’da Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşmeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Mesudiye kurultayı gerçekleşmeye başladığı günden bu güne kadar, herkese açık, herkese söz ve oy hakkı ve yörede yaşayanlara öncelik verirken, yalnız ilçenin sorunları ele alınıyordu. “Mesudiye Kurultayı” yörenin birçok sorununun çözüm noktasında yardımcı olurken şimdi ise “Türkiye Demokrasi Forumu”na hazırlanıyor.

“Mesudiye Kurultayı”nın bitmesinin ardından Türkiye Demokrasi Formu(TDF) başlayacakken TDF 2013 Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, “TDF’2013, gerçekte 3 aşamalı bir projenin birinci adımıdır. Bu yılın konusu, ‘Doğrudan demokrasi yolu ile yerel kalkınma arayışı’, ikinci adımı 2018 Avrasya Demokrasi Forumu (ADF’2018) ve bunu 2023 Dünya Demokrasi Forumu (DDF’2023) izleyecek. Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı'nın bilgisine sunulan bu proje Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Proje ile Mesudiye, 2018'de Avrasya ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı olan 2023'te de Dünya Demokrasi Forumu'na ev sahipliği yapacak” dedi.

Başkan Ekşi, demokrasi hem dünya hem Türkiye için önemli olduğunun altını çizerek, “Demokrasinin en iyisi ise doğrudan olanıdır. Doğrudan demokrasinin tipik özelliği ise katılımın maksimum düzeyde olmasıdır. Katılım demokrasinin özüdür ve katılım olmadan kalkınma çabalarının kalıcı olması söz konusu değildir. forumun amacı; yerelde, ülkede ve dünyada demokrasinin güçlenmesine, kalkınmanın yaygınlaşmasına ve toplumsal uzlaşmaya katkıda bulunmak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan Türkiye Demokrasi Formu’na; 8 belediye başkanı, 7 vakıf, 5 kooperatif, 4 dernek, 2 kent konseyi, 2 kalkınma ajansı katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: