Mesut Yılmaz Mumcu'yu eleştirdi

KOCAELİ (İHA) - Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Genel Başkan olarak maalesef partiyi ilk defa olarak seçime giremeyecek hale düşürdüğünü ileri sürerek, "Şimdi Anavatan Partisi'ne yapacağı bir tek iyilik kaldı, o da biran önce çekip gitmek" dedi.

Yılmaz, 102 yaşında hayatını kaybeden eski milletvekili Nazmi Oğuz'un cenaze törenine katılmak üzere İzmit'e geldi. Yılmaz, cenaze namazı öncesinde Anavatan Partisi'nden istifa eden MKYK üyesi Sefer Ekşi'nin işyerinden basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yılmaz, Aanavatan Partisi'nin seçimlere girememesi ve Erkan Mumcunun tavrı ile ilgili bir soruya, "Bu konu kapandı, artık bu konuda konuşmak istemiyorum. Tabii ki Anavatan Partisi kurulduğu günden bu yana ilk kez seçime katılamayacak duruma gelmiş olmasından büyük üzüntü duyuyorum. Erkan Mumcu, geçen seçimde seçime çeyrek kala partiden istifa ederek AK Parti'ye geçip Anavatan Partisi'nin baraja takılmasında önemli rol oynadı oynamıştı. Buna rağmen parti tabanı geçmişteki bağı nedeniyle ve kendisinin pişman olduğunu umarak kendisine Genel Başkanlık görevini verdi. Genel Başkan olarak maalesef partiyi ilk defa olarak seçime giremeyecek hale düşürdü. Şimdi Anavatan Partisi'ne yapacağı bir tek iyilik kaldı, o da biran önce çekip gitmek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yılmaz, Mumcu'nun Demokrat Partiyi destekleme kararı ile ilgili olarak, "Bir gün öncede kahramanca seçime tek başımıza gireriz dedi. Onun söylediklerini ciddiye almayın. Her gün farklı konuşabilir" şeklinde konuştu.

Mesut Yılmaz, meclise girdiği takdirde hedefinin merkez sağı birleştirmek olduğunu ifade ederek, "Türkiye merkez sağdaki boşluğun zararlarını seçimlerden sonra daha net görecektir. Bu boşluğun ihtiyacını daha yakından hissedecektir. Eğer ben önümüzdeki dönem parlamentoya girersem en önemli görevim merkez sağdaki bu boşluğu gidermek. Merkez sağın yeniden tek bir kitle olarak Türk siyasetine ağırlığını koymasına çalışmak olacaktır" ifadelerini kullandı.